Nå kan familien endelig dele på mobildata

Med en databøtte kan hele familien dele på mobildataen, og enkelt omfordele til familiemedlemmene etter behov.

De fleste av oss har støtt på samme problem: Vi tegner mobilabonnement for alle i familien med en fast datamengde. Problemet er bare at forbruket varierer veldig.

Tenåringsdatteren bruker kanskje alltid opp sine gigabyte, mens sønnen på 11 år stadig har mer data til overs. Helt til han skal på leirskole og ikke kan surfe på et wifi. Da brukes mobildataen fort opp.

- Ikke bare er databehovene i en familie forskjellige fra person til person, men i tillegg varierer de fra måned til måned, sier Albert Arli, Markedsdirektør i OneCall.

I veldig mange familier er det heller ikke uvanlig at foreldre har flere gigabyte enn barna i abonnementene sine. Vi tenker gjerne at vi voksne trenger mye data for å kunne lese og svare på jobbmailer. Men så glemmer vi fullstendig at barna våre ikke lenger ser lineær tv eller leser papiraviser.

En databøtta per familie

Derfor lanserer OneCall en helt ny versjon av FamiliePakka. Den inneholder en såkalt databøtte, en felles pott med datamengde for hele familien. Med den kan kundene omfordele gigabyte fortløpende ettersom familiens behov endrer seg. Har ikke familien klart å tømme databøtta en måned, overføres innholdet automatisk til neste måned.

Det er ikke alltid lett å ha oversikt over hva tenåringsbarna våre holder på med til enhver tid, men én ting kan vi være helt trygge på: De er så og si kontinuerlig på mobilen. Og de har ikke selv oversikt over hvordan de ligger an med databruken.

- Du blir ikke akkurat familiens helt når barna er tomme for mobildata, og du ikke ønsker å kjøpe ekstra gigabyte. Men nå kan du faktisk svært enkelt "vippse" litt ekstra mobildata til dem, uten ekstra kostnad. Og dermed score noen ekstra foreldrepoeng, sier Arli.

Full oversikt med appen

Det er nettopp den uoversiktlige datahverdagen OneCall ønsker å ta tak i med den forbedrede FamilePakka. Med app'en får du full oversikt over databruken, og dermed kontroll over mobildatakostnaden. Mange synes dessuten det kan være komplisert å sjekke hvert abonnement i familien på nettet for å vite hvordan man ligger an, men med app'en til OneCall har du oversikt over hele familien ett eneste tastetrykk unna.

En annen fordel er muligheten for å aktivere forbrukskontroll. Da kan mobilsjefen for eksempel legge på sperre for bruk av innholdstjenester, eller sette på beløpsgrenser for bruk i utland. Og det er også i denne app 'en man enkelt fordeler mobildataen mellom familiemedlemmene

- Manglende kontroll på databruken fører ofte til overraskelser på mobilregningen. Men med en databøtte får du markedets definitivt mest fleksible abonnement for familien, som gir deg full kontroll over forbruket, sier Arli.

Med appen kan du fordele mobildata som du vil - hva med å bruke mobildata som ukelønn til barna?

Gigabyte som ukelønn?

Så den dagen en i familien har glemt å slå på wifi og tømmer datamengden, kan familiesjefen gå inn i app'en og omfordele.

For familien innebærer dette en ny, friere og mer fleksible datahverdag. Plutselig kan datamengde gjøres om til ukelønn: Rydding og støvsuging kan for eksempel være verdt 0,5 GB, og vasker man i tillegg klærne sine får datteren eller sønnen ytterligere 0,5 GB.

Les også: Barna gjør husarbeid for ekstra mobildata

- Mobilbransjen har vært preget av enorm teknologisk innovasjon, men vi er også opptatt av tjenesteinnovasjon som gjør hverdagen enklere. Dette er en sånn type hverdagsinnovasjon, forklarer Arli.

Det er enkelt og oversiktlig med FamiliePakka.

Så enkelt er det

  1. Velg antall familiemedlemmer (inntil 5 personer)
  2. Velg ønsket datamengde for hele familien
  3. Styr og fordel dataen som du vil gjennom appen
  4. Motta en felles samlefaktura for hele familien

 

Les mer og bytt til FamiliePakka