Er mobilen din like klar for påskeferie som deg?

Påsken nærmer seg, og for mange betyr det hyttetur. Mens de fleste trolig bruker dagene før ferien på å sjekke at skiutstyret fremdeles passer, kan det lønne seg å tenke på et par ting til. Har du god nok dekning og tilstrekkelig med mobildata på mobilen dit du skal?

I hovedsak betyr nok påskeferien hyttetur, appelsiner, brettspill og god mat, men det betyr ikke nødvendigvis at mobiltelefonen ligger urørt. I følge SSB bruker hele 90 % av nordmenn mellom 16 og 79 år internett daglig, så sannsynligheten for at de fleste bruker internett i påskeferien også, er rimelig stor. 

For den 20-årige studenten, Jonas, kommer mobilen til å ha en viktig rolle.

–Jeg kommer til å bruke mobilen akkurat like mye som vanlig, selv om jeg skal på hyttetur. Det kan hende at bruken blir litt annerledes, bare.

Jonas regner med at han først og fremst kommer til å bruke mobilen til sosiale medier, kart for å orientere seg i skiløypene, kamera og streaming av musikk og serier.

–Planen er også å jobbe litt med skoleoppgaver, og da må jeg ha tilgang til internett, legger studenten til.

For studenten er mobildata viktig

For studenten er mobildata viktig uansett om han er hjemme eller på hyttetur.

Begrenset med wifi?

Å ha et mobilabonnement med nok mobildata kommer godt med når man reiser til steder uten tilgang til trådløst nettverk. For noen kan det faktisk lønne seg å bytte  mobilabonnement.

–Å bytte mobilabonnement rett før påskeferien er kanskje ikke det første som faller deg inn, men det er faktisk ikke så dumt, sier markedssjef i OneCall, Trine Rake.

Basert på en undersøkelse gjort av Ipsos MMI, kunne nesten halvparten tenke seg å teste mobilabonnementet før de bestemmer seg.

–Vi opplever at de med hytte kan kvie seg for å bytte mobiloperatør i frykt for å miste, eller få dårligere dekning i sitt «andre hjem». Med Ipsos sin undersøkelse i bakhodet, vil jeg påstå at dette er mennesker som ønsker å teste mobilabonnementet før de bestemmer seg, forteller Rake

Og for de finnes det en genial løsning.

Test mobilabonnementet før du bestemmer deg

Med PrøveKjøp kan man teste mobilabonnementet i 2 måneder før man bestemmer seg.

I følge markedssjefen er det ofte de samme spørsmålene som dukker opp når man skal bytte mobiloperatør. Hvor mye mobildata trenger jeg, hvilket abonnement passer best, vil jeg ha like god dekning?

Bakgrunnen for PrøveKjøp er at man skal prøve før man bestemmer seg. Etter prøveperioden vil OneCall basert på forbruket ditt anbefale et mobilabonnement, men man står selvsagt fritt til å bestemme abonnement selv.


Med PrøveKjøp får man hele 50 GB å bryne seg på hver måned i prøveperioden. Heller ikke så dumt om man har planer om en påske med litt skjermtid også, legger Rake til.

For studenten Jonas, er det et ikke-tema med for lite mobildata når han er på hyttetur.

–Å vite at jeg har muligheten til å streame musikk, eller se siste episode av favorittserien er faktisk ganske viktig for meg. Uansett om jeg er hjemme eller på hyttetur.

Trine Rake anbefaler PrøveKjøp

Markedsjef Trine Rake anbefaler alle som er usikre på valg av mobilabonnement, å teste PrøveKjøp.

Finnes det andre ting som hindrer deg i å bytte mobiloperatør?
Les de vanligste byttemytene, og hvorfor de ikke stemmer her.