Nettradio med OneCall!

Er FM-nettet skrudd av i ditt fylke?

Da kan du som OneCall-kunde lytte til fri nettradio!

Er du OneCall-kunde med bostedsadresse i Nordland, Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag eller Nord-Trøndelag kan du benytte deg av fri radiolytting via vårt 4G-mobilnett. Foreløpig er det kun disse fylkene som har skrudd av de riksdekkende FM-nettene. Se når ditt fylke slukkes lenger ned på siden.

 

Hvordan fungerer det?

 

All datatrafikk fra radiolytting på din mobil (via nettside eller app) strykes, og dermed bruker du ikke av den måndlige datamengden din. Det er viktig å poengtere at nye regler rundt nettnøytralitet tilsier at du må å ha litt data igjen i din ordinære pakke for at du skal kunne lytte til fri radio.

 

Hvordan aktiverer jeg fri radio?

For å kunne lytte til fri radio sender du kodeord "radio" på SMS til 04300. Tjenesten blir da aktivert og du kan lytte til så mye radio du vil kostandsfritt i Norge. Fri nettradio er tigjengelig  i 4 måneder fra datoen når FM-nettet ble skrudd av i ditt fylke.

 

Tilbudet gjelder alle OneCalls abonnementskunder. Tilbudet gjelder ikke kunder med kontantkort.

Med nettradio på smartmobilen har du radio tilgjengelig overalt der mobilen er med.

 

Slukkeplan for de riksdekkende FM-nettene:

Nordland: 11. januar (alle kanaler)

Trøndelag, Møre og Romsdal: NRK - 8. februar, kommersielle kanaler - 21. april

Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland: NRK - 26. april, kommersielle kanaler - 16. juni

Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder: NRK - 21. juni, kommersielle kanaler 15. september

Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus: NRK - 20. september, kommersielle kanaler - 08. desember

Troms og Finnmark: 13. desember (alle kanaler)

Andre ting jeg bør vite om?

Hvor lenge gjelder tilbudet?

Tilbudet gjelder i fire måneder fra når det riksdekkende FM-nettet i ditt fylke slukkes.

Gjelder tilbudet for alle OneCall-kunder?

Tilbudet gjelder alle aktive abonnementskunder hos OneCall som har registrert adresse i et av fylkene som  har skrudd av de riksdekkende FM-nettene sine. Tilbudet gis ikke til OneCall kunder med kontantkort.

Hva om jeg er tom for mobildata?

I utgangspunktet skulle vi gjerne tillatt fri nettradio selv om du har brukt opp din inkluderte datamengde, men reglene for nettnøytralitet tilsier at dette ikke er lov. Ved å legge til en ekstra datapakke kan du fortsette å lytte til fri nettradio.

Hvilke apper / tjenester inngår?

Web-radio inngår - både norske og utenlandske radiokanaler. Spotify og andre musikk-streame tjenester gjelder ikke da dette ikke radiotjenester. Vi minner også om at fri nettradio kun tilbys i Norge og ikke når du er i utlandet.

Her ser du de mest brukte nettradio appene: NRK Radio, NRK P3, P4 Radio, myTuner Radio, Tuneln Radio, Radio Norge, Radio (alle norske nettkanaler samlet), Norsk Bilradio, Dabberx. Også andre apper og radiokanaler kan inkluderes i tjenesten.

Må jeg gjøre noe for å få det?

For å aktivere tilbudet sender du kodeord "radio" til 04300. Du vil motta en SMS fra OneCall som sier at tjenesten er aktivert.

Hva skjer etter fire måneder med fri radio?

OneCall vil evaluere tjenesten etter fire måneder for å se om det er en etterspørsel om videreføring av fri nettradio fra våre kunder. På basis av denne vurderingen tar vi en avgjørelse på om vi vil videreføre tilbudet eller ikke.

Hvordan skiller dere radio fra annen nettrafikk?

Vi plukker ut IP-adressene for de mest brukte radio-appene slik at vi kan nullprise forbruk på disse adressene. Dette er en automatisk prosess - vi ser ikke på data på kundenivå.

Hva skjer med lokalradio?

Norsk Lokalradioforbund opplyser om at det fortsatt blir FM-sendinger for de aller fleste lokalradioer i minimum 5 år til (2022). Det er kun de nasjonale kanalene som kobles av FM-nettet i denne omgang. Les mer om lokalradio på Norsk Lokalradioforbund her.