FM-nettet slukker - Vi gir deg fri nettradio! 

Nå kan du høre så mye radio du vil i Nordland. Regningen, den tar vi!

De riksdekkende FM-nettene slukkes i løpet av 2017. Alle de nasjonale radiokanalene skal over på digitalradio som du kan høre på via internett på mobil, digital-TV eller DAB-radio. Med nettradio på smartmobilen har du radio tilgjengelig overalt der mobilen er med.

Onsdag 11. januar 2017 ble de riksdekkende FM-senderne i Nordland slått av som første i rekken og vi tilbyr derfor fri nettradio i dette fylket.

 Fri radiolytting via vårt 4G-mobilnett

Vi i OneCall har tro på hverdagsinnovasjon. I forbindelse med slukkingen av det riksdekkende FM-nettet tilbyr vi derfor våre abonnementskunder i Nordland fri radiolytting via vårt 4G-mobilnett.

Fra slukkingsdato kan du benytte deg av fri nettradio fire måneder fremover i tid. Det er mange timer med radiolytting, det! 

I løpet av de neste månedene vil flere fylker skru av sine riksdekkende FM-sendere. Vi ønsker å tilby fri nettradio til disse fylkene dersom tilbudet i Nordland blir en suksess. Se når ditt fylke slukkes lenger ned på siden.

 

Tilbudet gjelder alle OneCalls abonnementskunder. Tilbudet gjelder ikke kunder med kontantkort.


Startskuddet går i Nordland!

Allerede 11. januar stengte FM-nettet i Nordland.  Vi vet at alle kanskje ikke var like godt forberedt på dette og tilbyr derfor alle OneCalls abonnementskunder i Nordland fri radiolytting via vårt 4G-mobilnett. 

  Via mobilen kan du som OneCall-kunde fortsatt høre på dine frokostfavoritter til morgenkaffen, eller yndlingsmusikken i bilen selv om det riksdekkende FM-nettet avvikles.

Alle OneCalls abonnementskunder i Nordland kan glede seg over fri radiolytting fra og med 11. januar.

 

Se slukkeplanen for når det riksdekkende FM-nettet slukkes i ditt fylke:

Nordland: 11. januar (alle kanaler)

Trøndelag, Møre og Romsdal: NRK - 8. februar, kommersielle kanaler - 21. april

Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland: NRK - 26. april, kommersielle kanaler - 16. juni

Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder: NRK - 21. juni, kommersielle kanaler 15. september

Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus: NRK - 20. september, kommersielle kanaler - 08. desember

Troms og Finnmark: 13. desember (alle kanaler)

Hvor lenge gjelder tilbudet?

Tilbudet gjelder i fire måneder fra når det riksdekkende FM-nettet i ditt fylke slukkes.

Gjelder tilbudet for alle OneCall-kunder?

Tilbudet gjelder alle aktive abonnementskunder hos OneCall som har registrert adresse i Nordland. Tilbudet gis ikke til OneCall kunder med kontantkort.

Hvilke apper / tjenester inngår?

Web-radio inngår - både norske og utenlandske radiokanaler. Spotify og andre musikk-streame tjenester gjelder ikke da dette ikke radiotjenester. Vi minner også om at fri nettradio kun tilbys i Norge og ikke når du er i utlandet.

Her ser du de mest brukte nettradio appene: NRK Radio, NRK P3, P4 Radio, myTuner Radio, Tuneln Radio, Radio Norge, Radio (alle norske nettkanaler samlet), Norsk Bilradio, Dabberx. Også andre apper og radiokanaler kan inkluderes i tjenesten.

Må jeg gjøre noe for å få det?

Hvis du er bosatt i Nordland trenger du ikke gjøre noen ting for å få fri nettradio. Vi nullpriser radiolytting i vårt 4G-mobilnett for alle abonnementskunder med adresse i Nordland - denne tjenesten aktiveres automatisk.

Hva skjer etter fire måneder med fri radio?

OneCall vil evaluere tjenesten etter fire måneder for å se om det er en etterspørsel om videreføring av fri nettradio fra våre kunder. På basis av denne vurderingen tar vi en avgjørelse på om vi vil videreføre tilbudet eller ikke.

Hvordan skiller dere radio fra annen nettrafikk?

Vi plukker ut IP-adressene for de mest brukte radio-appene slik at vi kan nullprise forbruk på disse adressene. Dette er en automatisk prosess - vi ser ikke på data på kundenivå.

Hva skjer med lokalradio?

Norsk Lokalradioforbund opplyser om at det fortsatt blir FM-sendinger for de aller fleste lokalradioer i minimum 5 år til (2022). Det er kun de nasjonale kanalene som kobles av FM-nettet i denne omgang. Les mer om lokalradio på Norsk Lokalradioforbund her.

Om nettnøytralitet:

 I tråd med regler for nettnøytralitet vil det ikke være mulig å lytte gratis på nettradio etter at inkludert datamengde er oppbrukt.