Mye skjermtid? Her er lærerike apper for barna

Det finnes mange fine og pedagogiske apper som passer for barn der de kan lære å telle, regne, lese, forstå klokken m.m. Her kan du lese mer om fire av dem.

De fleste kan nok kjenne seg igjen i at det fort kan bli perioder med mye skjermtid. Selv om det viktigste er å prioritere pauser fra skjermen, er det godt å vite at det finnes mange fine og pedagogiske apper som gir barnet mulighet til læring.

Les også: Ny mobil til barna? Se våre billigere modeller

Vit hva du laster ned

Husk også at det er smart å sette seg inn i hva som lastes ned. Uansett om du bruker Google Play Store (Android) eller App Store (iOS), er det info om hva appen gjør, inneholder, hvem den er ment for, og om den koster noe. Selv om appen er gratis å laste ned, kan det hende det er mulig å gjøre kjøp inne i de forskjellige appene. Et tips som forøvrig både gjelder de minste, men også for eldre barn.

Det finnes smarte måter for deg som foresatt å ha kontroll på dette, les mer om de forskjellige restriksjonsmulighetene for iOS og for Android.

Med et hav av muligheter, har vi tatt jobben for deg og samlet et knippe underholdene apper som er tilpasset barns bruk med fokus på læring og utvikling. Appene fungerer både til mobil og nettbrett, og egner seg for de minste barna. Både i barnehage- og tidlig barneskolealder.

1. Lek ABC, Albert Åberg

I denne appen kan barna leke med bokstaver, lyder og ord sammen med Albert Åberg. Appen er utviklet av språklærere og spilldesignere, og er laget og testet i samarbeid med lærere og elever på skoler i Sverige og Finland. Appen er tilgjengelig på norsk, dansk, engelsk, finsk, svensk og tysk.

 • Alder: 4+, rettet mot aldersgruppen 6-8 år
 • Tilgjengelig: App store og Play Store
 • Pris: Gratis, men mulig å kjøpe fullversjon for tilgang til flere funksjoner.

Les også: Del mobildata med resten av familien

2. TELLA

Et matematikkspill for de minste. Det er fokus på pedagogikk og å leke og prøve seg frem. Spillet består av enkeltspill med oppgaver som løses i en bestemt rekkefølge. Som forelder kan du også tilpasse innholdet ved å begrense hvilke moduler, eller enkeltspill barnet har tilgang til. Tella er utviklet i et samarbeid mellom Høgskolen i Bergen, Norge Statped Vest og Universitat Politécnica de Valenvia, Campus d`Alcoi, Spania.

 • Alder: 4+, rettet mot aldersgruppen 5-8 år
 • Tilgjengelig: App store og Play Store
 • Pris: Gratis

Artikkelen fortsetter under bildet.

 3 apper for barn: Lek ABC, Albert Åberg, Tella og Miniklubb Lite

Appene appelerer til flere aldersgrupper, men har fokus på tidlig barneskole-alder.

3. Miniklubb

Her får barna lære mye forskjellig. Appen tar for seg følgende «Lær å regne», «Lær å rime», «Lær klokken», «Lær engelsk», «Lær fargene» dersom du velger å kjøpe fullversjonen. Spillet er utviklet i samarbeid med foreldre, pedagoger og Nationalt Videnscenter for Læsning (DK). Målet er å knytte læring og lek sammen.

 • Alder: 4+, rettet mot aldersgruppen 4-7 år
 • Tilgjengelig: App store og Play Store
 • Pris: Gratis for «Lite»-versjon, fullversjon koster 65kr i App Store og 42kr i Play Store.

Les også: Derfor bør du velge mobilabonnement til barna

4. Pickatale

Pickatale er en norskutviklet app for barn i alderen 6 år og oppover, men kan også appellere til andre aldersgrupper. Appen inneholder digitaliserte bøker som barna kan lese, lytte til og oppleve interaktivt på samme tid. Den inneholder mer enn 1250 bøker (+750 bøker på engelsk), to aviser og nye titler hver uke, i tillegg er alle ord og illustrasjoner er klikkbare. Barna har også mulighet til å bestemme lydbok-hastigheten selv. Pickatale er utviklet i samarbeid med barn, forelder og pedagoger.

Dette er en abonnementstjeneste uten bindingstid, og du kan velge mellom års- eller månedsabonnement.

 • Alder: 4+, rettet mot barn i aldersgruppen 6-8 år
 • Tilgjengelig: App store og Play Store
 • Pris: Årsabonnement: 49,-/mnd. Månedsabonnement: 89,-/mnd.

Lærer ved Munkerud skole, Jarle Krämer, tipser i tillegg om at forskjellige læreverk har nettsider med mye bra og lærerikt innhold. For eksempel Radius Digital, som er en digital mattebok med morsomme og kreative matematikkoppgaver for 1-7 trinn.

- Spør gjerne læreren til barna om tips og råd til hva som er smart å øve på akkurat nå, legger han til.

En annen plattform er Khans Academy. Her kan du opprette en bruker (gratis), og få tilgang til matteoppgaver, instruksjonsvideoer og personlig læringsoversikt som hjelper barna å lære i eget tempo.

Les flere artikler

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Åpent

Chat med et menneske

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)