Podcast kan stimulere barnas fantasi

Oppdag fordelene ved at barna lytter til podcast. Plutselig Barneteater er podcasten for store og små.

- Det var vel ikke en flodhest med i eventyret om pannekaka? Jeg trodde det var grisen som endte med å spise pannekaka, ikke flodhesten?, kommenterer Signe Berg (9) mens hun hører på Plutselig Barneteaters podcast og deres improviserte versjon av eventyret om Pannekaka. Det er første gang hun blir underholdt av improvisasjonsteater og podcast. Vanligvis er det YouTube og appen Musical.ly som er favorittene.

- Startsangen var kjempefin! Tenk at de fant på den mens de satt der, sier hun imponert.

De snakker veldig tydelig, og historien er kjempebra forklart. Niåringen liker også engasjementet til skuespillerne. De virker veldig glade, og da blir jeg også glad, sier hun.

Signe (9år) synes det er spennende at eventyret plutselig tar nye vendinger.

Skjermpause for barna

- Biblioteket var stengt og det var lite å finne på, så vi ønsket å starte noe, først og fremst for å underholde egne barn, forteller skuespilleren i Plutselig Barneteater, Henrik Horge.

Han beskriver hvordan den lille gruppen, sammen med «Beat for Beat»-pianist Lars Andreas Aspesæther, fikk et rom i kommunehuset, hvor de lagde improvisert barneteater med utgangspunkt i kjente fortellinger og eventyr. 

Skuespilleren er svært glad for at OneCall er partner og sponsor for produksjonen av podcastene, og sier det gir dem en veldig god start på arbeidet.

- Vi er opptatt av å gjøre hverdagen litt bedre for kundene våre, deriblant familier. Det er også grunnen til at vi lanserte FamiliePakka. Vi synes også det er viktig med litt skjermfri innimellom, og da er Plutselig Barneteater helt genialt, sier markedssjef Trine Rake.

Nysgjerrig på podcasten Plutselig Barneteater? Her finner du alle episodene.

Her blir podcasten Plutselig Barneteater spilt inn. Fra v. musiker Lars Andreas Aspesæther, skuespiller Henrik Horge, Benedikte Kruse og Andreas Cappelen.

Stimulerer fantasien

Professor og psykolog Willy-Tore Mørch er svært positiv til å la barn høre på podcast, ikke minst for å gi dem en pause fra skjermen. Han har også lyttet til podcasten fra Plutselig Barneteater.

- Dette er improvisasjon fra skuespillerne, og det er et artig triks. Jeg vil tro det er en fordel om barnet kjenner til eventyret fra før og forstår hva improvisasjon betyr i praksis. Uansett stimulerer dette fantasien og er et fint supplement til andre plattformer som barn bruker i dag, sier Mørch.

Podcast på farta

Produsent Eskil Vincent Paus i BådeOg har produsert podcaster som «Tusvik & Tønne». Han bor selv på Nesodden, og kom over barneteateret i kommunehuset. Barna hans elsket det!

Han synes personlig at podcast fungerer særlig godt i bilen, og liker å se at barna kikker ut av vinduet mens de lytter og koser seg med historiene.

- Skuespillerne har det gøy, og det overføres til barna. De lærer gleden ved fortellinger og teater, sier produsenten.

Hver uke kommer en ny podcast fra Plutselig Barneteater. Det tas utgangspunkt i et kjent eventyr som deretter tar en annerledes og ukjent retning.

- Kanskje blir Peter Pan angrepet av en zombie? Vi lytter til innspill vi får fra barna og blander ofte inn karakterer de kjenner fra andre eventyr. Vårt ønske er at barn skal oppleve gleden ved improvisasjon, fantasi, kreativitet og fortelling. Og fordelen med podcast er at de kan høre på akkurat hvor og når det måtte passe, sier han.

Slik kommer du i gang

Har du en iPhone er appen «Podkaster» forhåndsinstallert. Her søker du opp og laster ned podcastene du vil høre på. Har du en annen smarttelefon, laster du enkelt ned en annen podcast-app.

Trykker du på "abonner" i appen, lagres podcasten og du bli varslet når en ny episode slippes (det er gratis).

Du kan også  lytte til Plutselig Barneteater direkte på nettsiden, eller via Spotify.

Les flere artikler

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Åpent

Chat med et menneske

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)