- Kaffe latte, lunsj eller to cheeseburgere på McDonalds

Hva får man egentlig for 50 kr i dag? Vi har spurt folk på gata om hva de bruker både penger og mobildata på.

- Det var et veldig godt spørsmål. Alt er så dyrt, det koster mer enn 50 kroner, er Glenns umiddelbare respons når vi spør han om verdien av en femtilapp i dag.

De fleste har nok et forhold til femtilappen, men det er jo ikke til å komme bort fra at verdien av penger har endret seg betraktelig de siste årene. Flere av de vi snakker med på gata synes nemlig det er ganske vanskelig å forholde seg til hva som koster akkurat 50 kroner, fordi de generelt ikke forholder seg til fysiske penger.

Vanskelig å holde oversikt? Slik vet du hvor mye mobildata du faktisk bruker!

Kaffe latte, lunsj og andre matrelaterte svar er gjennomgående. Samtidig som enigheten rundt det at man får veldig lite for de pengene i dag, er stor.

- To eller tre cheeseburgere på Mcdonalds, jeg har ikke helt oversikt lenger, svarer Martin når vi spør.

I en tid hvor 50 kroner kan synes vanskelig å konkretisere, er det derimot veldig enkelt å forholde seg til dette når det gjelder mobilabonnement.

For kun en femtilapp i måneden får du nemlig inntil dobbel mengde mobildata hos OneCall, og det er noe folk synes er gode nyheter.

Smart bruk av femtilappen

Jens Petter Skaug er produktsjef i OneCall. Han forteller at når det kommer til telefoni er det veldig lett å forholde seg til nettopp en femtilapp. OneCall har nemlig egne datapakker spesielt knyttet til denne.

- Vår smarte og fleksible "trappemodell" går ut på at du for kun 50 kroner kan gå opp et prisplan for å få mer mobildata i abonnementet ditt. Du får enkelt mer mobildata, og slipper å bekymre deg for å gå tom!

Slik utnytter du nemlig verdien av pengene maksimalt, og betaler bare for akkurat det du bruker per måned.

I gjennomsnitt bruker nordmenn 4 GB mobildata hver måned. Og det hadde jo selvsagt vært både enkelt og forutsigbart dersom alle brukte det samme hver gang.

- Men sånn er det jo ikke. En måned kan man ha behov for ekstra, mens den neste bruker man mindre.

Derfor har OneCall gjort det veldig enkelt å få akkurat den mobildataen du trenger -  hver måned. Når som helst kan du opp- eller nedgradere mobildataen din uansett hvilket abonnement du har. Fra for eksempel 2 GB til 4 GB eller fra 8 GB til 12 GB. Alt følger denne "trappemodellen" der du justerer deg et trappetrinn opp av gangen.

Prisen for ett trinn opp i datamengde er 50 kroner.

50 kroner mellom hvert trinn

Prisen for ett trinn opp er - nettopp: 50 kroner.

- For 50 kroner i dag får man kanskje to brus på Narvesen. Mens du fikk hele 50 Krone-is på 50-tallet. Så verdien av den seddelen har blitt betydelig mindre, sier Skaug.

Derfor er det veldig mye lettere å se hva man får igjen for den på mobilabonnementet. Og der får man mye! Nemlig opptil 4 GB mer.

Og helt konkret, hva kan man gjøre med 4 GB mer mobildata?

-  65 000 søk på Google, 350 Youtube-klipp, 150 000 e-post, 3 000 minutter norsk radio eller 12 500 lastinger av vg.no, oppklarer Skaug.

Når vi presenterer dette for våre utvalgte folk på gata, er dommen klar:

- Veldig bra og veldig smart!

Se alle mobilabonnement

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Finn Jul åpningstider under Ring oss

Stengt

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)