Nå kan familien dele på en felles mengde mobildata

Med felles databøtte kan hele familien dele på gigabytene, og enkelt omfordele til familiemedlemmene etter behov. Helt genialt for familier med litt ulikt mobildata-behov.

De fleste av oss har støtt på samme problem: Vi tegner mobilabonnement for alle i familien med en fast datamengde. Problemet er bare at forbruket varierer veldig.

Tenåringsdatteren bruker kanskje alltid opp sine gigabyte, mens sønnen på 11 år stadig har mer data til overs. Helt til han skal på leirskole og ikke kan surfe på et wifi. Da brukes mobildataen fort opp.

- Ikke bare er databehovene i en familie forskjellige fra person til person, men i tillegg varierer de fra måned til måned, sier Trine Rake, Markedsdirektør i OneCall.

I veldig mange familier er det heller ikke uvanlig at foreldre har flere gigabyte enn barna i abonnementene sine. Vi tenker gjerne at vi voksne trenger mye data for å kunne lese og svare på jobbmailer. Men så glemmer vi at barna våre ikke lenger ser lineær tv eller leser papiraviser.

Felles mobildata

Derfor lanserte OneCall sin egen versjon av mobilabonnement for familien, nemlig FamiliePakka. Den inneholder en felles pott, eller en databøtte med datamengde for hele familien. Da står man fritt til å omfordele gigabyte fortløpende i måneden ettersom familiens behov endrer seg.

Og har ikke familien klart å tømme mobildataen en måned, overføres innholdet automatisk til neste måned. Dette konseptet kalles TaMedData.

Det er ikke alltid lett å ha oversikt over hva tenåringsbarna våre holder på med til enhver tid, men én ting kan vi være helt trygge på: De er så og si kontinuerlig på mobilen. Og de har ikke selv oversikt over hvordan de ligger an med databruken.

Med OneCall-appen får du også full oversikt over familiens mobilabonnement og databruk, og du kan enkelt "vippse" mer mobildata til storforbrukeren, hvis du har mer til overs fra den felles databøtta.

Og med nyheten Full Data kan faktisk familien få en ubegrenset mengde med mobildata å dele på. Det er spesielt genialt for familier som sammenlagt bruker svært mye mobildata, eller som ikke liker å ha en begrensning på antall GB i måneden.

Se de ulike datapakkene som finnes i FamiliePakka her

Mobildata som ukelønn?

For familien innebærer felles mobildata og delingsmulighetene en ny, friere og mer fleksible datahverdag. Dermed har man for eksempel muligheten til å belønne husarbeid med ekstra GB. Rydding og støvsuging kan for eksempel være verdt 0,5 GB, og vasker man i tillegg klærne sine, kan man tjene ytterligere 0,5 GB.

- FamiliePakka kan brukes av to til ti personer, og av disse personene kan det utnevnes to "sjefer", hvor begge kan fordele data til de ulike familiemedlemmene.

Les også: Alltid full kontroll og oversikt over familiens mobilbruk med OneCall-appen

Hva slags husarbeid er barna villige til å gjøre for en ekstra gigabyte?

Vi tok en runde i en skolegård i Oslo for å høre hva elevene ville gjort for å en ekstra GB. 

  • Mattias (12): - Jeg gjør allerede en del hjemme, men kunne ha støvsugd mer for få en ekstra giga.
  • Signe (10): - Jeg får lommepenger fordi jeg tar oppvasken og går ut med søpla. Jeg kunne godt ha hjulpet til med middagen når jeg går tom for GB.
  • Lise (11): - Det er ikke så ofte jeg går tom, men jeg hadde gredd håret til mamma i en halv time.
  • Sebastian (11)- Det er skikkelig kjipt å gå tom. Jeg hadde kanskje passet lillebroren min mens mamma og pappa var ute. Det må jeg uansett gjøre av og til.

Manglende kontroll på databruken fører ofte til overraskelser på mobilregningen. Men med en databøtte får du markedets definitivt mest fleksible abonnement for familien, som gir deg full kontroll over forbruket.

Trine Rake, Markedsdirektør i OneCall

Full oversikt med appen

Det er nettopp den uoversiktlige datahverdagen OneCall ønsker å ta tak i med den nye FamilePakka. Med OneCall-appen får du full oversikt over databruken, og mobildatakostnaden. Mange synes dessuten det kan være komplisert å sjekke hvert abonnement i familien på nettet for å vite hvordan man ligger an, men med denne appen har du oversikt over hele familien ett eneste tastetrykk unna.

En annen fordel er muligheten for å aktivere forbrukskontroll. Da kan sjefen i FamiliePakka blant annet legge på sperre for bruk av innholdstjenester, eller sette på beløpsgrenser for bruk i utland. Det er også i samme app at man enkelt fordeler mobildataen mellom familiemedlemmene.

Mobildata som belønning? Du står fritt til å fordele og omfordele mobildata som du vil i appen.

Les flere artikler

Kundeservice-chat UNO-chat