Nå kan familien endelig dele på mobildata

Med felles mobildata kan hele familien dele på gigabytene, og enkelt omfordele til familiemedlemmene etter behov.

De fleste av oss har støtt på samme problem: Vi tegner mobilabonnement for alle i familien med en fast datamengde. Problemet er bare at forbruket varierer veldig. Tenåringsdatteren bruker kanskje alltid opp sine gigabyte, mens sønnen på 11 år stadig har mer data til overs. Helt til han skal på leirskole og ikke kan surfe på et wifi. Da brukes mobildataen fort opp.

- Ikke bare er databehovene i en familie forskjellige fra person til person, men i tillegg varierer de fra måned til måned, sier Albert Arli, Markedsdirektør i OneCall.

I veldig mange familier er det heller ikke uvanlig at foreldre har flere gigabyte enn barna i abonnementene sine. Vi tenker gjerne at vi voksne trenger mye data for å kunne lese og svare på jobbmailer. Men så glemmer vi fullstendig at barna våre ikke lenger ser lineær tv eller leser papiraviser.

Felles mobildata i familien

Derfor lanserer OneCall en ny versjon av FamiliePakka. Den inneholder en felles pott med datamengde for hele familien. Da kan kundene omfordele gigabyte fortløpende ettersom familiens behov endrer seg. Har ikke familien klart å tømme mobildataen en måned, overføres innholdet automatisk til neste måned.

Det er ikke alltid lett å ha oversikt over hva tenåringsbarna våre holder på med til enhver tid, men én ting kan vi være helt trygge på: De er så og si kontinuerlig på mobilen. Og de har ikke selv oversikt over hvordan de ligger an med databruken.

- Du blir ikke akkurat familiens helt når barna er tomme for mobildata, og du ikke ønsker å kjøpe ekstra gigabyte. Men nå kan du faktisk svært enkelt "vippse" litt ekstra mobildata til dem, uten ekstra kostnad. Og dermed score noen ekstra foreldrepoeng, sier Arli.

Full oversikt med appen

Det er nettopp den uoversiktlige datahverdagen OneCall ønsker å ta tak i med den nye FamilePakka. Med OneCall-appen får du full oversikt over databruken, og mobildatakostnaden. Mange synes dessuten det kan være komplisert å sjekke hvert abonnement i familien på nettet for å vite hvordan man ligger an, men med denne appen har du oversikt over hele familien ett eneste tastetrykk unna.

En annen fordel er muligheten for å aktivere forbrukskontroll. Da kan sjefen i FamiliePakka blant annet legge på sperre for bruk av innholdstjenester, eller sette på beløpsgrenser for bruk i utland. Det er også i samme app at man enkelt fordeler mobildataen mellom familiemedlemmene.

Les mer om FamiliePakka

Bruk mobildata som ukelønn

For familien innebærer felles mobildata og delingsmulighetene en ny, friere og mer fleksible datahverdag. Plutselig kan datamengde gjøres om til ukelønn: Rydding og støvsuging kan for eksempel være verdt 0,5 GB, og vasker man i tillegg klærne sine får datteren eller sønnen ytterligere 0,5 GB.

Les også: Dette er barna villige til å gjøre for ekstra mobildata.

Du står fritt til å fordele og omfordele mobildata som du vil i appen.

Les flere artikler

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Stengt

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)