Stiller du forberedt til familiens databruk i sommer?

Har du nok mobildata til familien, er det stor sannsynlighet for en sommerferie i full harmoni. Men vet du hvor mye data store og små egentlig trenger? Her er en oversikt over hvor mye data som kreves til spilling, strømming og surfing.

Det er mange måter å forholde seg til mobilbruk på, men for de fleste er det viktig med frihet til å gjøre som man vil. For noen er det godt å ta jevnlige pauser fra mobilen, men for andre er den en viktig hjelper og kilde til deilig underholdning gjennom dagen.

I sommerferien får kanskje barna litt mer spilletid enn vanlig, tenåringen vil binge favorittserien uten mas om leggetid, og du vil kanskje bruke litt tid til å nyte både en, og to kaffekopper i solveggen mens du scroller gjennom feeden.

Men det er ikke til å stikke under en stol at mobildata, eller rettere sagt mangelen på det, kan sette familieidyllen på en ørliten prøve - enten det gjelder hverdagen, i helger eller når dere er på sommerferie. Dataforbruket går ofte litt opp i sommerferien, spesielt fordi de fleste familier ikke har tilgang til wifi på hytta, i båten eller på bilferie. Mange FamiliePakka-kunder velger derfor å legge til litt ekstra data i denne perioden for å sikre at familien har nok GB til å dekke sitt ferieforbruk.

Med FamiliePakka samler du hele familien på ett mobilabonnement og kan selv fordele mobildataen slik det passer best.

Les også: Familien fra Drammen sparer flere tusen på FamiliePakka

Hvor mye data går med til spilling?

Har du en tenåring i hus, vet du kanskje at nettbaserte spill tar mye data. Én times spilling om dagen tar rundt 20 MB, mens populære spill som for eksempel Fortnite er anslått til å bruke over det dobbelte.

Det betyr at dersom du har to spilleglade barn i hus, som begge spiller i snitt en time om dagen hver, kan du regne med at det vil gå minst 1,2 GB i måneden.

Seriemaraton? Så mye data trenger du

Strømming av videoinnhold bruker omlag 650 MB i timen. Planlegger du å se hele siste sesong med Game of Thrones (7,5 timer), kan du dermed ta høyde for at det går rundt 5 GB her. Så er det kanskje lurt å ta med litt til familiens minste medlemmer, også?

Musikk for å sette stemninga, ja takk!

Låtene du aldri blir lei av og ikke minst tid til å oppdage nye favoritter. Musikk setter stemninga, enten det er avslapning, fest eller familiekos.

Et lite tips for å spare data er å laste ned favorittene på offline-modus, så du unngår å bruke data hele tiden. Har du ikke plass på mobilen, eller simpelthen ikke gidder (det må være lov i ferien), kan det være kjekt å vite at det går cirka 50 MB i timen når du streamer musikk. To timer daglig, blir dermed 3 GB i måneden.

Har du FamiliePakka får du full kontroll og oversikt over ditt og barnas mobilbruk i OneCall-appen.

Les også: Sommerens vanligste mobiluhell - dette gjør du om uflaksen rammer deg

Surfing av den enkle sorten

Altså ikke den som omhandler store bølger og uanstendig mye vind i håret. Nettsurfing er så mye enklere, ikke sant? Dessuten er det jo en glimrende måte å holde seg oppdatert på.

Timene kan gå fort når du både skal innom aviser og sosiale medier x antall ganger om dagen. Sjekk gjerne skjermtid-funksjonen for å få oversikt over hvor mye tid du bruker. Det er klart at MB brukt avhenger av størrelsen på nettsidene du er innom, men du kan regne med cirka 1.5 MB i snitt per side og rundt 50-60 MB per time. I måneden blir det rundt 1,5 GB dersom du surfer en time daglig.  

Så mye koster data for en familie

Det var en hel haug med data, men hva koster det? spør du. FamiliePakka kommer i ulike størrelser og det er enkelt å skreddersy til familiens behov. Du kan velge mellom 1 til 60 GB, og skulle du feilberegne - null stress! Da er det bare å oppgradere direkte i appen, eller på Mine Sider.

Priseksempel for en familie bestående av to voksne og to barn:

  • Nettbasert spilling - 14 timer i uka: 1,2 GB i måneden
  • Strømming av video - 2,5 timer i uka: 6,5 GB i måneden
  • Strømming av musikk - 14 timer i uka: 3 GB i måneden
  • Nettsurfing - 20 timer i uka: 4 GB i måneden

I dette tilfellet vil familien klare seg med en pakke på 15 GB til totalt 799 kroner i måneden.

Lurer du på hva FamiliePakka vil koste deg og din familie? Sjekk det her.

 

Les flere artikler

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Stengt

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)