Slik vet du hvor mye mobildata du faktisk bruker

Her er tipsene som gjør at du alltid har full kontroll på forbruket ditt.

Litt scrolling på Instagram her, noen YouTube-videoer der - og plutselig har du brukt opp månedens inkluderte mobildatamengde. Høres det kjent ut? Da er du ikke alene.

Vi nordmenn bruker i snitt 4 gigabyte mobildata hver måned, og forbruket øker hvert eneste år.

- Det betyr at abonnementet du hadde i fjor, kanskje ikke er tilstrekkelig i år. Derfor har vi gjort det enkelt å oppjustere mengden du har i abonnementet ditt. Vil du ha mer mobildata inkludert, koster det en femtilapp ekstra i måneden. Du kan enkelt justere abonnementet ditt på Mine Sider eller i One-appen, sier Jens Petter Skaug, produktsjef i OneCall.

Her finner du mobilabonnementene tilpasset ditt forbruk.

Full kontroll med OneCall-appen

Med OneCall-appen får du full kontroll på forbruket ditt.

Ifølge Skaug er det apper som YouTube, Facebook, Instagram, Snapchat og Netflix som spiser mest mobildata. Er du en storforbruker av disse - og OneCall-kunde - er det heldigvis enkelt å følge med på eget forbruk:

- Med appen One har du alltid full kontroll, garanterer han.

Appen gir deg detaljert oversikt over mobilabonnementet ditt, og lar deg blant annet:

  • Se hvor mye mobildata du har igjen
  • Se hvor mye TaMedData du har
  • Kjøpe datapakker
  • Slå av og på sperrer
  • Se kostnadene dine

Last ned One for Android

Last ned One for iOS

Legge vekk mobilen - eller?

Om du synes du bruker for mye mobildata i dag, er det fullt mulig å gjøre små hverdagslige endringer som i sum reduserer bruken. For de fleste av oss er det ikke aktuelt å legge vekk mobilen, men hva med å:

  • Begrense bakgrunnsdata? Apper som kjører i bakgrunnen kan potensielt bruke en del  på å holde seg oppdaterte. Dette kan du slå av under innstillingen «Bakgrunnsoppdatering» på iPhone, og «Begrens bakgrunnsdata» om du har Android.
  • Slå av automatisk avspilling av video? Videoer krever mye mobildata, og på Facebook og nettsider starter ofte avspilling automatisk. Dette kan du slå av under innstillingen «Auto-play» på iPhone, og «automatisk avspilling av video» på Android.
  • Gjøre filmer tilgjengelig offline? Planer om å se en Netflix-film på bussen? Last den ned på forhånd, så slipper du å bruke mobildata på streaming.

Les også:

Smart bruk av femtilappen

Derfor har vi Norges mest fornøyde mobilkunder

Derfor er dette de smarteste mobilabonnementene akkurat nå

Les flere artikler