Mobilservice

Bestill mobilservice for service eller reparasjon på mobiltelefon du har kjøpt hos oss.

Slik gjør du det

  1. Vi anbefaler at du tar en backup av din telefon, også at du sletter all brukerdata før den sendes inn

  2. Sjermlås og telefonlåsere (som feks. Find My Iphone) må slås av

  3. Ta ut sim-kort, minne-kort og annet tilbehøre. Bare telefonen skal sendes inn

  4. Send telefonen som pakke (Frakseddel sendes på epost eller post etter du har "bestilt mobilservice")

Bestill mobilservice

Vi trenger kun telefonen. SIM-kort, minnekort og annet tilbehør skal ikke sendes med.

Dekkes reparasjonen av garanti- eller reklamasjonsrett, koster det deg ingenting.
Hvis skaden ikke er dekket av garanti eller reklamasjon, vil du få et prisoverslag som må godkjennes før reparasjonen utføres. Godkjenner du ikke prisoverslaget, betaler du bare for frakt og undersøkelse (minstepris kr 275,- pr 01.01.2021).

Når du registrerer serviceordre, velger du fraktseddel på e-post eller i posten. Telefonen blir videre sendt som pakke med transportøren.

Vi har avtale med en autorisert servicepartner som reparerer telefonen din.

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor fort det går. Mobilen din sendes til reparasjon før den fikses med eventuell bestilling av reservedeler, før den sendes tilbake.

Vanligvis tar det bare noen få virkedager fra den ankommer reparasjon, før den sendes tilbake til deg. Status på service får du fulgt fra: https://dst.telia.com/online/onecall/deviceSearch/LandingPage (ordrenummer og passord fra din serviceutskrift).

Der det viser seg å være en mangel vil du få tilbud om gratis lånetelefon, dersom det er forventet en servicetid på mer enn en uke.

Brukerdata som ligger på telefonen vil i de fleste tilfeller slettes ved en reparasjon, derfor anbefaler vi at du tar en backup av din telefon før den sendes inn. Våre servicepartnere har strenge retningslinjer for håndtering av brukerdata, men vi anbefaler likevel at du sletter all brukerdata før telefonen sendes inn.

Ja, for at tekniker skal få feilsøkt og reparert telefonen din, må skjermlås og telefonlåser som f.eks. "Find My iPhone" slås av før telefonen sendes inn.

Vår chatbot hjelper deg

Åpent

Kundeservice-chat UNO-chat