Nå skjer det mye spennende!

Vil 5G revolusjonere hverdagen? Gjett om! Og det skjer nå. Utbyggingen av 5G fra Telia har kommet langt. Allerede har mer enn to av tre nordmenn dekning! I løpet av 2023 blir Telia først med landsdekkende 5G.

Hva er 5G?

5G står for 5. generasjons mobilnett, og er langt mer enn en liten oppgradering fra 4G. Det er en helt ny teknologi! Raskere. Med helt rå kapasitet. Det trengte vi, nå. For det er ikke lenger bare mobiltelefoner som bruker mobilnettet. Alt fra biler, busser og droner til bittesmå sensorer som måler alt fra hjerteslag til forurensning, kobler seg på. Uten 5G hadde det ikke vært mulig.

Hva betyr 5G for deg?

Uansett hvor i Norge du er, vil du med 5G ha tryggheten i et solid og raskt mobilnett. Med 5G kan du laste ned store filer på et blunk, strømme TV i topp kvalitet eller dele nett med pcen. Du vil aldri måtte irritere deg over et overbelastet nett – nyttårshilsenen kommer frem, selv når «hele Norge» deler bilder av stjerneskudd på samme tid.

Fremover vil du kunne ta i bruk en hel masse nye dingser og tjenester, som kun kan bli til med 5G! Nyskapende ideer som vil gjøre hverdagen vår litt enklere, litt grønnere og litt bedre.

5G vs 4G - hva er forskjellen?

Fra 2G til 3G til 4G, og nå altså 5G. Vi er vant til oppgraderinger i mobilnettet, men 5G er noe helt annet enn en liten forbedring — det er en helt ny teknologi. I en tid der alt kobles på nett, har vi rett og slett ikke kapasitet nok i 4G-nettet til å utnytte det fulle potensialet i digitaliseringen. Så der 4G er et robust og sterkt nett som er mer enn nok for de fleste av oss i dag, vil 5G-nettet kunne ta imot det kraftig økende behovet i fremtiden.

Dekningskart

Sjekk dekningen der du er, eller hvor som helst i landet. Vil du sjekke om du har 5G? Huk av kun for 5G i alternativene under, så ser du de områdene som nå har 5G-dekning. Dekningskart finner du her.

Kundeservice-chat UNO-chat