Månedens mobil mai

Synes du det er vanskelig å finne den perfekte mobiltelefon som er både bra og ikke tømmer lommeboken? Hver måned tipser vi deg om en mobiltelefon vi mener er bra og som passer for de aller fleste.

Månedens mobil mai: Motorola moto g50 og g100

Mange av oss som vokste opp på 90-tallet, i verden uten mobiltelefoner, husker godt hvordan det var når de første små mobiltelefonene kom på markedet. Det var Nokia, Siemens, Ericsson, og ikke minst Motorola. Motorola har holdet det gående på mobiltelefoner, og har lansert flere modeller det siste tiåret. 2021 vil nok merke seg i historieboken til Motorola, for det er året der de lanserte to suverene, moderne og høyteknologiske smarttelefoner: moto g50 og moto100.

 Motorola Moto G50 og G100.

moto g50 til venstre og moto g100 til høyre.

Nykommerne har knapt nok har sett innsiden av en bukselomme på dette tidspunktet, men vi i OneCall har vært så heldige å få teste begge modellene. Kort fortalt var det en skikkelig positiv opplevelse! Så, la oss se litt på hva moto g50 og moto g100 har å by på. Modellene ligger godt i hånden og kommer i freshe farger; skimrende blågrønt og mørk grå for moto g50 og blågrønn og hvitgrå for moto g100.

Ja, ta meg til nettbutikken

Skjerm

Skjermen på moto g50 er 6,5 tommer (10,2cm) og på moto g100 er 6,7 tommer (10,4cm). Det betyr at man har store, fine flater å lese oppdateringer på nyheter og sosiale medier, eller se favorittserien. Skjermene er krystallklare og det føles ut som om bildet ligger litt «utenpå» selve skjermen, noe som gir en god brukeropplevelse. Fargene er superklare, og skjermen reagerer lynraskt når man trykker eller scroller. Dette synes vi var helt topp!

 Motorola Moto iPhone 11 Pro, G50 og G100.

Sammenligning av størrelse med iPhone 11 Pro, moto g50 og moto g100.

Kamera

Kanskje det viktigste for folk flest er kameraet, og dette var rett og slett en flott opplevelse. Begge mobilene har gode kameraer, både foran og bak. På moto g100 er det et høyoppløselig kamerasystem på 64MP. På norsk betyr det rett og slett skarpere, ultravide- og svært detaljerte bilder. Selfiekameraet leverer også sterkt og man får bra selfier med god dybde. Det samme gjelder for moto g50, det har til sammenligning 48MP. Her er er det egentlig bare å velge om man vil ha bra eller sinnsykt bra.

 Preikestolen.

Bilde fra Preikestolen tatt med moto g100.

 Roser.

Detaljbilde tatt med moto g50.

 Moto G50 og G100 front.

Moto g50 har ett kamera i front og moto g100 to. (Ekstra: skjermen er også så blank at den fungerer fint som et speil.)

Fantastisk zoom

En detalj på moto g100 som vi synes var svært bra var zoomen. Vi testet 8x zoom med moto g100 og iPhone 12 Pro for å sammenligne. Her var Moto g100 i en egen liga. Det var bedre stabilitet når man tok bildet, bildet ble klarere og gjenga fargene på en naturtro måte. Vår store folkefavoritt, iPhone 12 Pro, tapte denne konkurransen.

 SIM-kort.

Bildet til venstre er tatt med iPhone 12 Pro og til høyre med moto g100 med 8x zoom.

Batteri

Motorola lover over to dager med batteri på moto g50 og 46 timer på moto g100. Hvis man skal oppleve dette, bør man ta en runde og skru av automatiske oppdateringer og notifikasjoner. På denne måten får man mest ut av batteriet. Batteriet er på 5000 mAh. på begge modellene, der iPhone 12 Pro til sammenligning har 3687 mAh.

Oppsummering

Vi var som de fleste, litt skeptiske til Motorola. Både fordi det vi forbinder med merkevaren er mobiltelefonene fra tidlig 2000-tallet og fordi det ikke er Apple eller Samsung (som er det eneste vi nordmenn egentlig er interesserte i). Teorien om at man må prøvesmake noe før man får lov å droppe middagen stemmer godt her. Vi ble utrolig positivt overrasket over nyhetene fra Motorola. Telefonene er gode å holde i, gode å trykke på, har raske og klare skjermer og tar suverene bilder. Alt man trenger i en mobiltelefon!

 Moto G50 i en hånd.

moto g50 i hånden. Klar og rask skjerm, perfekt til nyheter og annen moro.

Anbefales!

Vi vil absolutt anbefale de som ønsker seg en ny og bra mobiltelefon å teste moto g50 eller g100. Her får du mye for penga rett og slett! Vi er litt ekstra entusiastiske for å dele disse godbitene, og kjører derfor lanseringstilbud på moto g50 ut juni. Du får den for kun 1 990,- (vanlig pris 2 490,-). Da er det vel bare å teste?

Kjøp i nettbutikken vår.

Selvsagt med rentefri DelBetaling

Klarer du fortsatt ikke bestemme deg?
Finn din favoritt i nettbutikken vår, eller sjekk ut NestenNy-utvalget vårt.

Les flere artikler

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Åpent

Chat med et menneske

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)