Test av Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung sin S22 Ultra kom i februar 2022, og fikk svært mye oppmerksomhet. Ikke uten grunn, dette er en imponerende sak. Vi lot ekspedisjons-gutta Espen og Torstein ta med seg mobilen på en litt utradisjonell båttur for å teste dens egenskaper.

Testes i unike omgivelser

Espen Mills og Torstein Årseth er to glade fyrer fra Stavanger som skal på en båt-ekspedisjon sommeren 2022. Turen går fra Fredrikstad til Istanbul, hvor de skal ta i bruk kanaler og elver for å komme seg frem til endelig destinasjon. Til sammen reiser de faktisk gjennom hele syv hovedstader på sin vei; København, Berlin, Wien, Bratislava, Budapest, Beograd og Istanbul.

Følg ekspedisjonen på Facebook-siden deres.

Å ha en mobil som tåler et litt mer heftig miljø er derfor et must. Espen er i tillegg profesjonell fotograf, så mobilens kamerafunksjon skal virkelig få testet seg.

Du finner S22 Ultra i vår nettbutikk.  

Men først. Her er mobilens viktigste funksjoner.

S22 Ultra: spesifikasjoner

  • Leveres med innebygd S Pen
  • Samsungs hittil mest lyssterke skjerm og sterkeste glass
  • Raskere mobil - første 4 nm prosessor i en Samsung Galaxy.
  • Hurtiglading - 60 minutters lading gir mer enn 24 timers batteritid
  • Ta bilder og videoer som en proff med større piksler + doble zoomlinser

Mobilkameraet på Samsung S22 Ultra – hvor bra er det egentlig?

Kamerafunksjonen til S22 Ultra er noe Samsung selv trekker frem som en av de viktigste forbedringene, og dette er det første som blir testet. 

- S22 Ultra er den første telefonen jeg har hatt der jeg faktisk er fornøyd med bildene og kan poste dem rett på Instagram og Facebook uten å føle på at kvaliteten hadde vært mye bedre om jeg brukte mitt profesjonelle kamera! Sier eventyrer og fotograf Espen Mills.

Selv om en mobil ikke kan erstatte Mills sitt profesjonelle kamera på jobb til bryllupsfoto og andre typer oppdrag, oppfyller dette kameraet kravene for ferie og hverdagsbilder.

Som profesjonell fotograf har Mills et spesielt kritisk blikk og høye standarder for kameraets prestasjoner, og påpeker hvordan lys og farger ser "ekte" ut, i forhold til mange tidligere mobilbilder der han alltid hadde noe å sette fingeren på.

Les også: Foretrekker du iPhone? Her er forskjellen på iPhone 13 og 13 Pro

Fremhever zoom og linser

I tillegg rapporterer de om overraskende zoom-egenskaper, og lar seg særlig begeistre av at zoom nivåene har egne linser.

- Til og med den for ti ganger zoom, som er helt rått! Og bildestabiliseringen er helt ekstrem!

Som en del av ekspedisjonen skal gutta faktisk sende inn videomateriale til TV Vest, og siden mobilens egenskaper er såpass gode, har de valgt å filme det meste av innholdet med mobilene. Til og med lyden på videoene er såpass god at det fungerer for sending på TV Vest.

- Vi har filmet fra båtene i ganske store bølger, der landskapet står helt stille, og båtene vugger opp og ned i bildet. Det er helt rått, og ikke noe man får til på mer profesjonelle kamera uten en stor gimbal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Når sjøsprøyten slår inn over ripa er det viktig med vanntett mobil.

Er S22 Ultra så vanntett som de sier?

Hvem er vel bedre egnet til å teste denne egenskapen enn to menn i hver sin åpne båt midt utpå sjøen? I løpet av fem dager reiste de fra Fredrikstad til Lubeck i Tyskland, med bølger og sjøsprøyt som konstant slo inn over båtene. Absolutt alt i båtene ble vått. Også mobilene som enten lå i søkkvåte lommer hele dagen, eller på setet i båten med saltvann sprøytet over seg konstant.

- Vi kan 100% bekrefte at denne mobilen er HELT vanntett. Det har vært en life-saver for oss, og turen hadde rett og slett ikke vært det samme uten!

En annen ting som imponerte er coatingen på kameralinsene. Vannet prellet stort sett preller av linsene, det samme gjør det for øvrig på mobilskjermen også.

- Vi trenger bare en sjelden gang å tørke av noen dråper med jakkeermet. 

sPen – klønete eller genialt?

SPen er en penn som følger med mobilen. Den er integrert i selve mobilen, så man slipper heldigvis «to deler». sPen er spesielt smart der tastaturet eller fingrene ikke strekker til.

Når behovet først melder seg er dette genialt, pennen er presis og enkel å bruke.

- En funksjon vi liker veldig godt, er muligheten til å styre kamera med pennen!

Vi setter mobilen på et lite stativ, og filmer oss selv når vi prater om dagen. Da kan vi starte innspillingen med å trykke på pennen. Helt genialt.

Konklusjonen

Dette er en mobil som er meget sterk på kamera-prestasjoner, og som dekker de aller fleste behov.

Mobilen er rask å jobbe med, den lades hurtig, og har flere funksjoner som imponerer brukeren. Blant annet nattfoto, god skjerm og batteritid.

Espen og Torstein legger til:

- Dette er en mobiltelefon av høy kvalitet som vi absolutt vil anbefale videre. Spesielt for de som er opptatt av et godt kamera, er glad i nye spennende funksjoner, og i tillegg liker at mobilen tåler vann!

Bestill Samsung Galaxy S22 Ultra

Kjøp din neste mobil hos oss

Les flere artikler

Kundeservice-chat UNO-chat