iPhone 13 eller iPhone 13 Pro

Uansett om du går for iPhone 13 eller 13 Pro vil du bli den lykkelige eier av en av verdens beste mobiltelefoner. Så er det egentlig verdt de ekstra kronene for en 13 Pro? Vel, det kommer an på hvilke forventninger og behov du har.

Utenpå er de (nesten) helt like

De to modellene har mange likhetstrekk, men det er allikevel noen forskjeller som bør trekkes frem. Selv om disse mest sannsynlig er for de mest tek-interesserte av oss.

Det første man legger merke til når iPhone 13 og 13 Pro legges ved siden av hverandre er det ekstra kameraet på baksiden av Pro-modellen. Ellers er de ytre målene akkurat de samme. Imidlertid produseres 13 og 13 pro i ulike farger. iPhone 13 kommer for eksempel i én blåfarge, mens 13 Pro leveres i den lysere blånyansen Sierrablå.

Du kan både kjøpe iPhone 13 og iPhone 13 Pro i nettbutikken vår.

iPhone 13 Pro med 120 Hz skjerm

I motsetning til Android-telefoner er det ingen selvfølge at en iPhone er utstyrt med 120 Hz skjerm. Vi snakker da om hvor mange ganger skjermbildet tegnes opp på nytt hvert sekund. Standard oppfriskningsfrekvens har lenge ligget på 60 Hz, men de siste årene har vi sett både 90 Hz og 120 Hz på forholdsvis rimelige Android-modeller.

iPhone 13 Pro kommer nå omsider med den samme behagelige 120 Hz skjermteknologien som vi kjenner fra iPad Pro. Samtidig har iPhone 13 beholdt sin ordinære 60 Hz skjerm. Allerede her er Pro-modellen allerede godt i gang med å rettferdiggjøre den høyere utsalgsprisen.

Du får så klart begge modeller med DelBetaling hos OneCall hvor du kan nedbetale over 12, 24 eller 36 måneder. Helt rente – og gebyrfritt.

Den raske skjermen i Pro-modellen har heldigvis ikke gått utover batteritiden. Oppfriskningsraten justeres nemlig automatisk avhengig av hva du bruker mobilen til. I batterisparemodus er for øvrig skjermen låst til 60 Hz.

Verdens beste mobilkamera?

Både iPhone 13 og 13 Pro er utstyrt med Apples «sensor shift», en bildesensor som flytter seg på innsiden av telefonen for å stabilisere bilder og videoer tatt med ustødige hender. Dette er spesielt nyttig ved dårlige lysforhold.

Hovedobjektivet er det samme på begge modeller og slipper inn betydelig mer lys enn i fjorårets modeller. Det bidrar ytterligere til bedre bilder i dunkle omgivelser. I tillegg kan det legges på ulike filtre i etterkant av at bildet er tatt, slik at du får tilpasset råfilen før den lagres som et JPG-bilde.

En av de viktigste forskjellene mellom de to mobilmodellene er LiDAR, noe du bare får i Pro-utgavene. LiDAR er en sensor som måler hvor lang tid det tar før lyset reflekteres tilbake fra objektene du retter mobilen mot. Telefonen kartlegger dermed dybden i omgivelsene. Dette gir bedre fokus og høyere hastighet på bildetagningen.

Den tredje fotolinsen, som bare finnes på Pro-modellene, er en telefotolinse som lar deg zoome inn uten å miste klarheten i bildet. De to andre linsene er en vanlig vidvinkel-linse, samt en ultravidvinkel-linse som kan ta 120 graders bilder.

I kombinasjon med kunstig intelligens velger iPhone den mest velegnede linsen til jobben og optimaliserer fotograferingen. Resultatet er noe som kanskje er verdens beste mobilkamera.

Hva skal jeg velge?

I fjor ville vi sagt at du like gjerne kan spare deg den ekstra kostnaden en iPhone 12 Pro representerer, men i år får du virkelig valuta for pengene om du strekker deg til å kjøpe iPhone 13 Pro. Den nydelige skjermen er nok i seg selv til å ta steget opp til Pro, og den ekstra fotolinsen og LiDAR-sensoren er som bonuser å regne.

Les også: Interessert i andre modeller? Her er de beste mobilene så langt i 2022

Nysgjerrig på NestenNy-mobiler?

Les flere artikler

Kundeservice-chat UNO-chat