Nytt år, ny mobil? Her er 5 gode modeller

Usikker på hvilken mobil du skal velge? Her får du en enkel guide som kan hjelpe deg å finne den perfekte modellen for deg.

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe ny mobil: Trenger du lite eller mye lagringsplass, er det viktig at mobilen tar gode bilder og hva bør du tenke på hvis du skal kjøpe ny mobil til barnet ditt?

I jungelen av merker, funksjonalitet og ulike modeller er det lett å gå seg vill. Heldigvis har Ingrid Torp, Kampanjeansvarlig for nettbutikken i OneCall, gode råd på lur:

Sett opp en liste

Ingrids første råd er soleklart: sett opp en liste over hva som er viktig for deg og hvor mye penger du ønsker å bruke. Det gjør det lettere å navigere i mylderet av mobiler og finne en som matcher ditt behov.

Ingrid råder også til å tenke over hvor viktig et godt kamera eller et lekkert design er for deg. Mens noen er opptatt av å ha det aller beste kameraet, det råeste designet eller toppmodellene, klarer andre seg med en enklere mobil uten for mange tekniske finesser. Og det finnes etter hvert svært mange gode, rimelige alternativer der ute.

- Velg en mobil som passer til bruksbehovet ditt, tipser Ingrid. 

Tenk over hvor mange gigabyte du trenger

- Det er lurt å vurdere hvor mye lagringsplass du trenger. I dag er det mange som lagrer innholdet sitt i nettsky-tjenester, og da er ikke behovet for mange gigabyte på telefonen like stort, sier Ingrid og fortsetter:

- Selv om det varierer, tror jeg de fleste klarer seg med en mobil med en lagringsplass på 64 GB.

Vurder om du trenger å kjøpe ny mobil

Skal du kjøpe ny mobil til barnet ditt, er Ingrids beste råd å kjøpe en NestenNy mobil. Da får barna en mobil som er litt brukt - til en langt rimeligere pris enn hvis du skulle ha kjøpt en splitter ny.

Å kjøpe brukt mobil er selvsagt like smart for voksne, kanskje får du da råd til en modell over det du hadde tenkt?

Visste du at OneCall tilbyr rentefri DelBetaling? Velg mellom 12, 24, eller 36 måneder nedbetalingstid. 

Se Ingrid sine 5 mobilanbefalinger under bildet.

Velger du en NestenNy-mobil, kan du få opptil 70% rabatt.

Her er Ingrids 5 beste mobilanbefalinger for 2021:

1. Mest populær

Det nyeste tilskuddet i iPhone-familien er iPhone 12. Den ble lansert i oktober og har siden vært storfavoritten her til lands. iPhone 12 kommer i ny drakt, godt tilpasset hånden og ikke minst har den en helt fantastisk skjerm som er like krystallklar som den er rask. Batteriet er oppgradert og kameraet gjør hvem som helst til en proff fotograf.

iPhone 12 kommer i flere modeller; iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max, og iPhone 12 mini, så her er det bare å finne din egen favoritt og ikke minst, hvilken farge velger du?

Les mer og kjøp iPhone 12 her

2. Til den prisbevisste

Dersom du ønsker en god mobil, uten å bruke alt for mye penger, har Samsung mange gode mobiler i en litt rimeligere prisklasse, ifølge Ingrid. Hun trekker særlig frem nyheten fra Samsung, Galaxy A42 5G som et godt alternativ.

Den en rask, og er laget råsterk slik at den fungerer optimalt til både streaming og spill. Batteriet har lang levetid noe som gjør den holder lenge når du ser favorittserien eller en viktig fotballkamp på en lang togtur. Kort fortalt, en svært bra mobiltelefon til en svært bra pris, konkluderer Ingrid.

Les mer og kjøp Galaxy A42 5G her

3. Mye for pengene

Ønsker du deg en telefon helt i toppsjiktet, men ikke nødvendigvis den aller nyeste eller dyreste på markedet? Da anbefaler Ingrid iPhone 11 Pro fra Apple. Den er ikke splitter ny, men du vil garantert få en sterk, rask og bra mobiltelefon for en lavere pris enn flaggskipene. Godt design, bra kamera og lyd og lang batteritid er noen av godene ved iPhone 11 Pro. Teknologinettstedet Tek.no har også latt seg begeistre og kaller mobilen «dypt imponerende».

Les mer og kjøp iPhone 11 Pro her

Trenger du ikke en helt ny mobiltelefon? Spar penger og kjøp en NestenNy iPhone 11 Pro da vel.

4. For deg som liker å ta bilder

De siste årene har kameraene på mobilen blitt bedre og bedre - og mange har kvittet seg med fotoapparatet til fordel for et godt mobilkamera. Ønsker du det beste av det beste og nyeste av det nyeste er det definitivt årets flaggskip fra Samsung, Galaxy S21 Ultra 5G, som bør kjøpes. Galaxy S21 Ultra har fire hovedkameraer, og ett selfiekamera. Du kan ta sylskarpe bilder, eller filme for å så klippe bildene ut fra videoen i etterkant. Batteritiden er forbedret med over en time fra forgjengeren samt at ai-funksjonen i mobilen optimaliserer batteriet ut ifra ditt bruksmønster. Rett og slett en knallbra mobil sier Ingrid.

Les mer og kjøp Galaxy S21 Ultra 5G her

Ønsker du et fantastisk kamera, men uten å tømme lommeboken, er OnePlus 8 Pro et sterkt alternativ. OnePlus 8 Pro er helt i toppsjiktet med andre flaggskip, men til en betydelig lavere pris. Mobilen har et suverent kamera, bra batteri, rask lading, og en flott skjerm, for å nevne noe sier Ingrid. Da OnePlus 8 Pro ble lansert i april 2020 fikk den hele 9/10 av tek.no, og det sier vel sitt. Ikke la et noe ukjent merke stoppe deg fra å teste denne godbiten av en mobiltelefon avslutter Ingrid.

Les mer og kjøp OnePlus 8 Pro her

5. For den teknologi-interesserte

Kribler det litt ekstra i fingrene når du tester en ny duppeditt? Da er Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G telefonen for deg. Mobilen fikk 9,5/10 av tek.no da den ble lansert høsten 2020, og har siden vært en hit på markedet. Galaxy Note 20Ultra 5G er definitivt mobilen for deg som jobber mye på farten og liker en sømløs og enkel teknologi-hverdag, sier Torp. Med S Pen kan du enkelt ta notater som synkroniseres med Microsoft Note. Du kan også koble mobilen trådløst til en ekstern skjerm og med det bruke mobilen som en PC. Høres ikke dette spennende ut?

Les mer og kjøp Galaxy Note 20 Ultra 5G her

Klarer du fortsatt ikke bestemme deg?
Finn din favoritt i nettbutikken vår, eller sjekk ut NestenNy-utvalget vårt.

Les flere artikler

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Stengt

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)