Ny mobil i høst? Her er 5 gode modeller

Usikker på hvilken mobil du skal velge? Her får du en enkel guide som kan hjelpe deg å finne den perfekte modellen for deg.

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe ny mobil: Trenger du lite eller mye lagringsplass, er det viktig at mobilen tar gode bilder og hva bør du tenke på hvis du skal kjøpe ny mobil til barnet ditt?

I jungelen av merker, funksjonalitet og ulike modeller er det lett å gå seg vill. Heldigvis har Knut Rogn, ansvarlig for OneCalls nettbutikk, gode råd på lur:

Sett opp en liste

Knuts første råd er soleklart: sett opp en liste over hva som er viktig for deg og hvor mye penger du ønsker å bruke. Det gjør det lettere å navigere i mylderet av mobiler og finne en som matcher ditt behov.

Knut råder også til å tenke over hvor viktig et godt kamera eller et lekkert design er for deg. Mens noen er opptatt av å ha det aller beste kameraet, det råeste designet eller toppmodellene - klarer andre seg med en enklere mobil uten for mange tekniske finesser.  

- Velg en mobil som passer til bruksbehovet ditt, tipser Knut. 

Tenk over hvor mange gigabyte du trenger

- Det er lurt å vurdere hvor mye lagringsplass du trenger. I dag er det mange som lagrer innholdet sitt i nettsky-tjenester, og da er ikke behovet for mange gigabyte på telefonen like stort, sier Knut og fortsetter:

- Selv om det varierer, tror jeg de fleste klarer seg med en mobil med en lagringsplass på 64 GB.

Vurder om du trenger å kjøpe ny mobil

Skal du kjøpe ny mobil til barnet ditt, er Knuts beste råd å kjøpe en NestenNy mobil. Da får barna en mobil som er litt brukt - til en langt rimeligere pris enn hvis du skulle ha kjøpt en splitter ny.

Å kjøpe brukt mobil er selvsagt like smart for voksne, kanskje får du da råd til en modell over det du hadde tenkt?

Visste du at OneCall tilbyr rentefri DelBetaling? Velg mellom 12, 24, eller 36 måneder nedbetalingstid. 

Se Knut sine 5 mobilanbefalinger under bildet.

Velger du en NestenNy-mobil, får du selvsagt med helt nye øreplugger og lader.

Her er Knuts 5 beste mobilanbefalinger for høsten:

1. Mest populær

Det nyeste tilskuddet i iPhone-familien er iPhone 11 Pro. Telefonen ble lansert i midten av september og har allerede rukket å bli en storfavoritt. Ikke bare har iPhone 11 Pro fått bedre funksjonalitet - også designet er nytt, og mobilen fås nå i en vakker, midnattsgrønn farge.

Knut tror populariteten skyldes både designet og et svært godt kamera. Teknologinettstedet Tek.no har også latt seg begeistre og kaller mobilen «dypt imponerende». De trekker blant annet frem forbedret batteritid og god lyd i sin anmeldelse.

- Skulle jeg ha kjøpt en ny iPhone, hadde jeg nok gått for denne, sier Knut.

 Les mer og kjøp iPhone 11 Pro her.

2. Til den prisbevisste

Dersom du ønsker en god mobil, uten å bruke alt for mye penger, har Samsung mange gode mobiler i en litt rimeligere prisklasse, ifølge Knut. Han trekker særlig frem Samsung Galaxy A50 som et godt alternativ.

Mobilen har et intuitivt menysystem, god batteritid og 128 gigabyte lagringsplass.

- Den er godt likt blant mange, er enkel å bruke og veldig rimelig, sier Rogn.

 Les mer og kjøp Samsung Galaxy A50 her.

3. Mye for pengene

Er du på jakt etter en mobil som gir deg mye for pengene, er Samsung Galaxy S10+ en soleklar favoritt, skal vi tro Knut.

Foruten å ha stor skjerm, som gjør den perfekt å strømme med, er mobilen rask, kraftfull og har god batteritid.

- Mobilen har mye lagringsplass, god skjerm og skiller seg ut med å ha god kvalitet på både video og kamera, utdyper Knut.

 Les mer og kjøp Samsung Galaxy S10+ her.

4. For deg som liker å ta bilder

De siste årene har kameraene på mobilen blitt bedre og bedre - og mange har kvittet seg med fotoapparatet til fordel for et godt mobilkamera. Planlegger du å knipse mange bilder i høst, er Huawei P30 Pro mobilen du skal gå for.

- Kameraet er utrolig bra, poengterer Knut. - Sammen med lagringsplassen, som er på hele 128 GB, og en god skjerm, er dette et godt kjøp.  

 Les mer og kjøp Huawei P30 Pro her.

Huawei P30 Pro har en telelinse med 8MP og har en banebrytende optisk zoom som sørger for at kvaliteten er høy også på langt hold.

5. For den teknologi-interesserte

Kribler det litt ekstra i fingrene når du tester en ny duppeditt? Da er Samsung Galaxy Note10 telefonen for deg. Mobilen har allerede rukket å få gode skussmål, og passer spesielt godt som jobbtelefon.

- Det spennende med mobilen er pennefunksjonen, forteller Knut.

Med mobilen følger det nemlig med en penn slik at du kan notere rett på telefonen. Pennen, som Samsung kaller S Pen, gjør at du kan arbeide mer effektivt og intuitivt. Uansett håndskrift gjenkjenner mobilen teksten og omgjør alt du skrevet til normal skrift. Genialt når du skal svare på e-post eller notere fra møter.

 Les mer og kjøp Samsung Galaxy Note10 her.

Klarer du fortsatt ikke bestemme deg?
Finn din favoritt i nettbutikken vår, eller sjekk ut NestenNy-utvalget vårt.

Les flere artikler

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Finn Jul åpningstider under Ring oss

Stengt

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)