Dette er viktigst for familier som skal velge mobilabonnement

Når nordmenn skal velge mobilabonnement til familien, er det fire ting som er avgjørende.

Stadig flere nordmenn får øynene opp for såkalte familieabonnement, altså at man samler flere mobilnummer på én og samme regning. 

– For de fleste er det prisavslag som har mest å si. Hele 77 % av de som ønsker å samle abonnementene sine oppgir at priskutt er viktigste årsak, forteller Jonatan Asplin, produktdirektør i OneCall.

På de neste plassene kommer det å få flere fordeler som for eksempel mer data, å kunne dele data mellom familiemedlemmer, og det praktiske ved å ha alt samlet på én faktura.

Les også: FamiliePakka har blitt enda billigere!

Viktigste grunner til å velge familieabonnement

  1. Lavere pris
  2. Flere fordeler som f.eks. mer data
  3. Å kunne dele data mellom medlemmer
  4. Enklere å ha alt på én faktura

– Undersøkelser viser også at innad i familier har de ulike medlemmene veldig ulike behov når det kommer til mobil- og databruk. Mange tror derfor at en familieløsning ikke passer for dem, men det er faktisk helt motsatt, mener Asplin. 

Det er spesielt ulik alder på søsken og selvsagt ulikhet mellom barn og voksne som gjør at man har veldig ulike behov. For eksempel har 18-åringen som nettopp har flyttet hjemmefra og bor på studenthybel et ganske annet behov for mobildata enn lillebror på 13, eller lillesøster på 9 som nettopp har fått sin aller første mobil.

– Med nye FamiliePakka har vi lagt vekt på nettopp fleksibilitet, så man selv kan styre etter de ulike behovene familiemedlemmene har.

Nesten alle barn over 9 år har egen mobil

Et familieabonnement vil være aktuelt for svært mange familier i Norge, da barn i gjennomsnitt får sin første mobil når de er 8 år gamle.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 familiens mobilabonnement

Omtrent alle barn får sin egen telefon innen de fyller ni.

Kun 17 % av syvåringene har egen mobil, mens hele 67 % har fått mobiltelefon når de er fylt åtte år. 

– Så her er det en tydelig grense, og omtrent alle barn får sin egen telefon innen de fyller ni, sier Asplin. 

Andel barn med egen mobiltelefon 

  • 7 år: 17 %
  • 8 år: 67 % 
  • 9 år: 97 %

Les også: 4 grunner til at du bør kjøpe brukt mobil til barna

Par kan spare mye på familieabonnement

Omtrent en tredjedel av alle familier i Norge har en type familieabonnement i dag, mens over dobbelt så mange sier at de er interessert i en slik løsning. 

– Det er klart flest familier blant disse, men vi ser også en stor interesse blant husholdninger uten barn. 

Så mange som 24 % av de som lever sammen med en partner uten barn, har i dag en form for familieabonnement, mens hele 40 % svarer at det kan være interessant for dem. 

– Et par som bor sammen kan spare mye på å slå sammen abonnementene sine. Og fleksibiliteten hvis en av dem bruker mer data enn den andre i en periode, vil være veldig fordelaktig. I stedet for å kjøpe nye datapakker, kan man enkelt overføre fra den ene til den andre. 

Sjekk her om et familieabonnement vil lønne seg for dere. 

Les flere artikler

Kundeservice-chat UNO-chat