Med smartklokke for barn får Johannes mer frihet i hverdagen – og foreldrene får trygghet

Har du hørt om Xplora, den populære smartklokka for barn som har blitt en storfavoritt hos norske småbarnsfamilier? 

Xplora smartklokker er raskt blitt en populær introduksjon til teknologi for yngre barn. Blant de som har tatt klokka inn i varmen finner vi familien Bergsrønning i Kristiansand: 

Mamma Karianne, pappa Joakim og sønnene Johannes (7,5) og Tobias (3). Familien flyttet til Kristiansand i 2021, lei av en storby i evig lockdown. Men før det bodde de i en gammel bygård på Adamstuen i Oslo – og det var her Karianne og Joakim først så behovet for en smartklokke til eldstemann. 

– Da vi bodde i bygården fløy Johannes mye i oppgangene og var inn og ut hos naboer hele tiden. Vi lette konstant etter ham i kriker og kroker, han var alltid på farta, sier Karianne. 

Foreldrene skjønte at de måtte ha en måte å få tak i Johannes på, som da var fem, men han var for ung til å ha mobiltelefon. Løsningen ble en Xplora, som de hadde fått anbefalt fra både naboer og barnehageansatte. 

– Smartklokka ble en fin introduksjon til teknologi for Johannes. Med årene kommer han til å møte på teknologi i mange former, og da er det fint å kjenne til det allerede nå. Xplora er også en god måte å trene barna til å gi beskjeder på, og for å lære klokka.

Xplora gjør det enkelt å holde kontakten, enten dere ringer, chatter eller du vil gi barnet mer selvstendighet gjennom GPS-funksjonen. Nå får du Xplora med BarneKlokka-abonnement fra OneCall! Les mer om tilbudet vårt her.

Xplora smartklokke gir en gjensidig trygghet

Siden Johannes fikk Xplora har familien flyttet til Sørlandet, og også her er klokka en viktig del av hverdagen. 

– Det er en form for trygghet at han kan si ifra hvor han er og at vi får tak i han. Er han på overnatting hos besteforeldrene kan vi ringe og si god natt, er han med venner kan vi kommunisere om henting. Det er stort sett kommunikasjon vi bruker klokka til, og det er en fin trygghet begge veier, sier Karianne. 

Barneklokka har også GPS, som gir foreldre muligheten til å se hvor barna befinner seg, men den funksjonen bruker ikke Karianne og Joachim noe særlig. 

– GPS-biten bruker vi sjelden, for vi ønsker ikke å være for kontrollerende. Men vi har satt opp klokka slik at vi får et varsel når han er innenfor skolens grenser, og det er fint. Du velger selv hvilke funksjoner du ønsker inne i foreldreappen, det er en god løsning!

Artikkelen fortsetter under bildet.

 erfaringer smartklokke barn

MOBILKLOKKA: Gir trygghet for foreldrene og litt mer frihet for Johannes.

Mer frihet med mobilklokka

Også Johannes har hatt det gøy med å sette opp klokka. Karianne forteller at det var stas å kunne velge sin egen ringelyd. 

– Det likte han godt. Ellers er Xplora veldig enkel for han å forstå, han kom fort i gang. Den har akkurat nok funksjonalitet til at han bruker den, men siden du ikke kan laste ned spill og sånt tar den ikke for mye fokus. 

Noe av det beste med klokka er at den gir Johannes, som nærmer seg åtte år, litt mer frihet. I sommer var familien Bergsrønning på campingferie, og da fikk Johannes og en kompis sykle rundt alene og utforske på egenhånd. 

– I sånne situasjoner kommer Xplora veldig godt med. Det gir oss muligheten til å gi ham mer frihet, så han kan kjenne litt på å leve livet på egne premisser samtidig som han er tilgjengelig. Det er fint for alle.

Smartklokka lar barna være barn lenger

Karianne forteller at mange i klassen har smartklokke, og noen har mobil. Selv ønsker de å vente så lenge som mulig med å introdusere barna for mobiler, men tenker å følge anbefalingen fra skolen. 

– På foreldremøte ble det enighet om at barna helst skal introduseres for mobil fra og med fjerdeklasse. Johannes begynner i tredjeklasse nå, så det synes vi høres fornuftig ut. Vi vil gjerne holde igjen på mobilbruken så han kan være barn litt lenger og ha det ufarlig. Verden kommer veldig rett inn på telefonen. Men i mellomtiden er vi veldig fornøyde med å ha Xplora som et mellomledd. 

Vil du vite mer om Xplora med vårt BarneKlokka-abonnement? Les mer og se våre tilbud her!

Kundeservice-chat UNO-chat