I disse landene kan du surfe trygt

Er du redd for å få en lite hyggelig mobilregning etter utenlandsferien? Nå kan du bruke telefonen som hjemme - med noen få unntak. Her er oversikten.

Mange av oss har opplevd å få en trasig overraskelse etter en super utenlandsferie, der roamingkostnadene har påløpt mens vi har brukt mobilen som vanlig. Heldigvis er det ikke slik lenger, i de fleste tilfeller. 

I utgangspunktet har mobilbruk i utlandet vært en dyr tjeneste. Derfor har OneCall ønsket å få ned prisene for å gi kundene en trygg og mobilgunstig utenlandstjeneste. For å få til det, er vi avhengig av å få gode priser hos aktørene i de ulike landene hvor nordmenn reiser til. Dette er noe vi har jobbet hardt med, sier produktsjef i OneCall, Jonatan Asplin.

Les også: Mobiltriksene som gjør ferien litt enklere

Disse landene er verdt å notere seg

Heldigvis har EU og EØS satt reguleringer slik at folk i dag kan bruke mobilen akkurat som hjemme i alle EU-land.

I dag kan du bruke mobilen din akkurat son du gjør hjemme i Norge, i alle EU-land. EU inkludert er automatisk med i alle våre mobilabonnement, uten at det koster noe ekstra!

Likevel bør du ta noen forhåndsregler: Enkelte land som ikke er med i EU, tar seg litt mer betalt for mobiltjenester. Dette gjelder for eksempel land som Monaco, Andorra, Albania, Bosnia, Herzegovina og Makedonia. Her er det greit å være litt ekstra påpasselig, for å unngå en høy mobilregning.

- Vi anbefaler å gå inn på nettsiden vår, og få en oversikt over kostnadene i landet du skal besøke, fortsetter produktsjefen. 

Det blir stadig billigere å bruke mobilen i utlandet, og i EU/EØS koster det ikke noe ekstra.

Les også: Hjelp barna å unngå disse vanlige mobiltabbene i sommer

Reiser du utenfor EU/EØS?

Når det gjelder andre populære reisemål utenfor EU, som USA, Tyrkia, Thailand og Sveits, har OneCall funnet en løsning for sine kunder.

- Reiser du hit, kan du ta i bruk Utlandspakka. Da får du 1 GB mobildata for kun 99 kroner. Og denne er gyldig i seks måneder, sier han.

Ler mer om Utlandspakka her.

Les flere mobiltips i OneCall-magasinet

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Åpent

Chat med et menneske

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)