Ny mobil til barna før sommeren? Se våre billigere modeller

Skal poden få sin første mobil? Eller er det kanskje på tide å oppgradere? Under er en enkel guide for deg som er på jakt etter en billigere mobiltelefon.

Det er ikke alltid lett å bestemme seg når man skal kjøpe ny mobiltelefon. Hvor mye lagringsplass trenger man, hvilke spesifikasjoner er viktig, skal det være en helt ny mobil, eller en brukt?

Når man kjøper mobil til de yngste, er det verdt å tenke over hvilke erfaringer barna har med mobil fra før. Skal det være en førstegangsmobil, eller kjøper du til en med litt mer erfaring?

Vi har samlet et knippe mobiler fra nettbutikken til under 5 500 kroner, og Knut Rogn, ansvarlig for OneCalls nettbutikk, har noen gode råd på lur:

Sett opp en liste

Knuts første råd er soleklart: sett opp en liste over hva som er viktig og hvor mye penger du ønsker å bruke. Det gjør det lettere å navigere i mylderet av mobiler og finne en som matcher behovet.

Ny eller brukt mobil?

Vurderer du å kjøpe en brukt mobil til barnet ditt, er Knuts beste råd å kjøpe en NestenNy-mobil. Da får barna en rimeligere mobil som er litt brukt - men i motsetning til å kjøpe brukt fra en privatperson, er disse kvalitetssjekket og renset for spor av tidligere eier. Dessuten får du 2 års garanti - akkurat som ved kjøp av en ny mobil.

Les også: Nå blir NestenNy enda billigere

- Er du på jakt etter en helt ny mobil, finnes det flere gode alternativer i nettbutikken, som heller ikke koster skjorta, legger Rogn til.

Her er mobilene som omtales i saken:

1. Vårt billigste alternativ

Samsung sin Galaxy A20e er en rimeligere modell i nettbutikken, og et ypperlig alternativ for de som er på jakt etter en førstegangstelefon, eller om du bare ønsker det enkelt og bra.

Knut Rogn trekker frem svært gode anmeldelser av de som har kjøpt mobilen.

- Denne scorer med 4,3 av 5 stjerner med over 20 anmeldelser, så det er jo noe som tyder på at de som har kjøpt mobilen er fornøyd!

Mobilen er solid men føles lett i hånden, den har god kvalitet og de nødvendige funksjonene på plass. Den åpnes med fingeravtrykkleseren som sitter på baksiden, og har en skjermstørrelse på 5,8 tommer.  

Pris: DelBetaling fra 56,-/mnd. (Totalpris 1 990,-)

Les mer og kjøp Samsung Galaxy A20e her

Hvilke funksjoner er viktigst? Det er ikke alltid den dyreste mobilen er den beste for ditt eller barnas behov.

2. Kjøp billigere brukt

Vurderer du å kjøpe en brukt mobil kan en NestenNy iPhone 8 64 GB Gull være veien å gå. Med konseptet NestenNy kan du nemlig finne en mobil som vanligvis ligger over budsjett, til en pris som er innenfor.

– iPhone 8 er både intuitiv å bruke, og har alle funksjoner man trenger i en smarttelefon, forteller Knut, som anbefaler denne spesielt til «nye» smarttelefonbrukere.

Alle NestenNy-mobiler må bestå en grundig kvalitetssjekk, og med 2 års garanti er det helt trygt å kjøpe brukt mobil hos OneCall.

Pris: DelBetaling fra 122,-/mnd. (Totalpris: 4 383,-) 

Les mer og kjøp NestenNy iPhone 8 64 GB Gull her

3. Et trygt valg  

Knut trekker frem Samsung Galaxy A51, som et trygt valg.

– Dette er en veldig god telefon til den prisen. Våre kunder trekker særlig frem at den har et veldig bra batteri. Ellers har den stor skjerm (6.5’’), et bra kamera og god lagringskapasitet (128 GB).

Mobil har en stor skjerm og tar sylskarpe bilder med sine fire kameraer. Passer for deg som er opptatt av et godt kamera, og god batteritid.

Pris: DelBetaling fra 125,-/mnd. (Totalpris 4 490,-)

Les mer og kjøp Samsung Galaxy A51 her

4. En mobil med litt ekstra

Samsung Galaxy A71 er i likhet med A51 er en mobil med fokus på godt kamera, men dette er en kraftigere modell med en større skjerm på 6,7’’. Modellen kommer i tre farger; Prism Crush Black, Silver eller Blue.

- Vi ser dessuten at den scorer svært bra på våre anmeldelser med 4,6 av 5 stjerner, legger Rogn til. Den har også svært god levetid på batteri, og kommer med hurtiglading.

Pris: DelBetaling fra 153,-/mnd. (Totalpris 5 490,-) 

Les mer og kjøp Samsung Galaxy A71 her

5. En av toppscorerne

En mobil som gjør det bra på de fleste tester er iPhone SE. Sjefen i nettbutikken forteller blant annet at Tek.no gav en score på 9,5 av 10 - noe som er veldig bra.

- Denne modellen er en 2. generasjon, og er derfor bygd for iOS 13, og alt som måtte komme. Det betyr at mobilen på ingen måte er utdatert, og kan kjøre de nyeste funksjonene, forklarer Rogn.

Du kan med andre ord bruke Mørk modus, Siri-snarveier og den nye Bilder-appen. I tillegg vil du få full nytte av funksjoner og sikkerhets­oppdateringer i frem­tiden. 

For de som sverger til Apple og iOS, men ikke ønsker å bruke tusenvis av kroner på ny mobil, er dette et supert alternativ.

Pris: DelBetaling fra 153,-/mnd. (totalpris 5 490,-)

Les mer og kjøp iPhone SE her

Ikke helt det du var på jakt etter?

Finn din favoritt i nettbutikken vår.

Les flere artikler

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Åpent

Chat med et menneske

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)