Ny mobil til barna? Se våre billigere modeller

Skal poden få sin første mobil? Eller er det kanskje på tide å oppgradere? Under er en enkel guide for deg som er på jakt etter en billigere mobiltelefon.

Det er ikke alltid lett å bestemme seg når man skal kjøpe ny mobiltelefon. Hvor mye lagringsplass trenger man, hvilke spesifikasjoner er viktig, skal det være en helt ny mobil, eller en brukt?

Når man kjøper mobil til de yngste, er det verdt å tenke over hvilke erfaringer barna har med mobil fra før. Skal det være en førstegangsmobil, eller kjøper du til en med litt mer erfaring?

Vi har samlet et knippe mobiler fra nettbutikken til under 5 500 kroner, og Ingrid Hammer Torp som jobber med salg av mobiltelefoner i OneCall, har noen gode råd på lur:

Sett opp en liste

Hennes første råd er soleklart: sett opp en liste over hva som er viktig og hvor mye penger du ønsker å bruke. Det gjør det lettere å navigere i mylderet av mobiler og finne en som matcher behovet.

Ny eller brukt mobil?

Vurderer du å kjøpe en brukt mobil til barnet ditt, er Hammer Torp sitt beste råd å kjøpe en NestenNy-mobil. Da får barna en rimeligere mobil som er litt brukt - men i motsetning til å kjøpe brukt fra en privatperson, er disse kvalitetssjekket og renset for spor av tidligere eier. Dessuten får du 2 års garanti - akkurat som ved kjøp av en ny mobil.

Les også: Nå blir NestenNy enda billigere

- Er du på jakt etter en helt ny mobil, finnes det flere gode alternativer i nettbutikken, som heller ikke koster skjorta, legger Hammer Torp til.

Her er mobilene som omtales i saken:

1. Et trygt alternativ

Samsung sin Galaxy A21s er en rimeligere modell i nettbutikken, og et ypperlig alternativ for de som er på jakt etter en førstegangstelefon, eller om du bare ønsker det enkelt og bra.

Ingrid Hammer Torp trekker frem svært gode anmeldelser av de som har kjøpt mobilen.

- Galaxy A21s scorer 5/5 på av 7 anmeldelser av våre egne kunder, så det er jo noe som tyder på at de som har kjøpt mobilen er fornøyd!

Mobilen er solid men føles lett i hånden. Den har et godt kamera på 48MP, og tar klare og detaljerte bilder. Den er utstyrt med en flott 6,5-tommer skjerm i HD+ som skaper en visuell opplevelse utenom det vanlige. A21s har også et svært godt batteri på 5000mAh, som gir lang batteritid. En bra og rimelig mobil, perfekt til barna.

Pris: DelBetaling fra 75,-/mnd. (Totalpris 2 690,-)

Les mer og kjøp Samsung Galaxy A21s her

 Jente med mobiltelefon i hånden står foran murvegg.

Hvilke funksjoner er viktigst? Det er ikke alltid den dyreste mobilen er den beste for ditt eller barnas behov.

2. Kjøp billigere brukt

Vurderer du å kjøpe en brukt mobil kan en NestenNy iPhone 8 64 GB Gull være veien å gå. Med konseptet NestenNy kan du nemlig finne en mobil som vanligvis ligger over budsjett, til en pris som er innenfor.

– iPhone 8 er både intuitiv å bruke, og har alle funksjoner man trenger i en smarttelefon, forteller Knut, som anbefaler denne spesielt til «nye» smarttelefonbrukere.

Alle NestenNy-mobiler må bestå en grundig kvalitetssjekk, og med 2 års garanti er det helt trygt å kjøpe brukt mobil hos OneCall.

Pris: DelBetaling fra 122,-/mnd. (Totalpris: 4 383,-) 

Les mer og kjøp NestenNy iPhone 8 64 GB Gull her

3. Vårt billigeste alternativ

Ingrid trekker frem Motorola moto g50 som et rimelig godt valg.

– Dette er årets store nyhet fra Motorola og denne gangen har de virkelig lyktes. Mobilen har en rask og krystallklar skjerm, fantastisk kamera på nivå med flaggskipene og opptil to dagers batteritid. Vi kjører lanserings-tilbud ut juni, og denne er verdt å prøve!

Pris: DelBetaling fra 56,-/mnd. (Totalpris tilbud 1 990,-, Org. pris: 2 490,-)

Les mer og kjøp Motorola moto g50 her

4. En mobil med litt ekstra

OnePlus Nord N10 er en spennende mobil som gode skussmål på tek.no. Den har støtte for 5G og har fire kameraer på baksiden som gjør at du kan ta bilder som en ekte fotograf. Skjermen er klar og rask og hele 90 Hz som gir en svært behagelig brukeropplevelse. Dette er betydelig mer enn flere toppmodeller på markedet. Du kan hurtiglade telefonen og gå fra 0 til 70% på 30 minutter, slikt sparer man tid på!

Dette er en flott mobiltelefon, ikke bare for barna legger Hammer Torp til. Den passer godt til alle som ønsker seg en solid, moderne og bra mobiltelefon.

Pris: DelBetaling fra 103,-/mnd. (Totalpris 3 690,-) 

Les mer og kjøp OnePlus Nord her

5. En av toppscorerne

En mobil som gjør det bra på de fleste tester er iPhone SE. Hammer Torp forteller blant annet at Tek.no gav en score på 9,5 av 10 - noe som er veldig bra.

- Denne modellen er en 2. generasjon, og er derfor bygd for iOS 13, og alt som måtte komme. Det betyr at mobilen på ingen måte er utdatert, og kan kjøre de nyeste funksjonene, forklarer hun.

Du kan med andre ord bruke Mørk modus, Siri-snarveier og den nye Bilder-appen. I tillegg vil du få full nytte av funksjoner og sikkerhets­oppdateringer i frem­tiden. 

For de som sverger til Apple og iOS, men ikke ønsker å bruke tusenvis av kroner på ny mobil, er dette et supert alternativ.

Pris: DelBetaling fra 153,-/mnd. (totalpris 5 490,-)

Les mer og kjøp iPhone SE her

Ikke helt det du var på jakt etter? Finn din favoritt i nettbutikken vår.

Les flere artikler

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Åpent

Chat med et menneske

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)