Forskjellen på iPhone 14 og andre iPhones

Hver høst lanseres det en ny serie med iPhones. Noen år er mer revolusjonerende enn andre. 2022 ble et år der den nye modellen, iPhone 14, ble veldig lik iPhone 13, men på Pro-modellene har busslommen blitt gjort om til en Dynamic Island og den har fått Always-On skjerm.

iPhone 13 vs iPhone 14

Dersom du allerede har en iPhone 13 som du er fornøyd med, er det egentlig ikke så mange grunner til å oppgradere til iPhone 14. Kameraet er riktignok enda litt bedre, men iPhone 13 har allerede et av de beste kameraene på markedet, og batteriet er litt større, men forskjellen er ikke dramatisk.

De nevnte oppgraderingene har for øvrig resultert i en litt tykkere telefon, som antakelig utgjør akkurat stor nok forskjell til at iPhone 13 deksel ikke passer til iPhone 14.

Se alle våre iPhone modeller i nettbutikken.

iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

Når det gjelder toppmodellene derimot, har det skjedd mer. “Busslommen” som ble introdusert med iPhone X er ikke borte, men heller blitt omformet. Nå kalles den for “Dynamic Island”. Det høres ut som en gimmick, men i praksis ser det både nyttig og stilig ut å sentrere varslinger rundt den sorte “øyen” som inneholder frontkamera og sensorer. På den måten “forsvinner” nesten det pilleformede området fra skjermen.

Videre har Apple, som vanlig, gjort sin egen vri på ting. Deres Always-On skjerm er som en forlengelse av låst skjerm. Der Android ofte kun forteller deg om tid og dato, samt om en app har gitt et varsel, vil iPhone 14 Pro Max på samme måte som Apple Watch gi mer informasjon og være mer dynamisk.

Den største og viktigste oppdateringen for mange er nok likevel det nye hovedkameraet. Her har Apple gått fra en svært bra 12 MP linse til en enda mer lysfølsom 48 MP linse. Mobilen kombinerer fire piksler til én ved standard bildetakning (noe som gir 12 MP bilder), men har også muligheten til å ta bilder ProRAW-format. Ordinære 12 MP bilder ser nesten identiske ut på iPhone 13 Pro Max og iPhone 14 Pro Max, men forskjellene kommer tydelig frem når ProRAW aktiveres.

 ipgone 14 pro max

iPhone 14 Pro Max kommer i flere ulike farger.

Mini har blitt til Plus

Den mest dramatiske endringen fra i fjor er at Mini har forsvunnet, eventuelt vokst seg veldig stor. Interessen blant folk flest for mobiltelefoner i mindre formater har vært mindre enn forventet, samtidig som at stadig flere lar seg friste av større skjermer som egner seg bedre til alt fra TikTok-videoer til gaming eller rett og slett en større flate til å lese på.

iPhone 14 Plus er telefonen for deg som vil ha en vanlig iPhone 14 med større skjerm og bedre batteritid, men ikke er villig til å strekke deg hele veien til nord for 15 000 kroner for en Pro-modell. Her er det faktisk 3 000 kroner på å gå for den ordinære iPhone 14 Plus isteden.

Hva med iPhone 11 og 12?

Både iPhone 11 og iPhone 12 er fortsatt fullgode mobiltelefoner som dekker de fleste behov. De var begge noe av det ypperste på markedet da de ble lansert, og Apple er kjent for å støtte eldre modeller med oppdatert programvare i mange år. For deg som opplever dagens prisnivå på iPhones som langt utenfor rekkevidde har vi pent brukte mobiler med 2 års garanti til en rimelig penge i nettbutikken.

Både iPhone 11 og iPhone 12 finnes i vårt NestenNy-sortiment. Det betyr at du kan kjøpe en bittelitt bruk mobil til en mye lavere pris!

Her finner du utvalget av våre NestenNy iPhone modeller.

Rente - og gebyrfri nedbetaling

Det kan være dyrt å kjøpe en ny mobil, derfor har vi lansert rentefri DelBetaling. Så du kan dele opp nedbetaalingen av mobiltelefonen din helt utan at det koster deg noe ekstra. Med DeBetaling vil totalbeløpet du betaler bli helt likt, uansett om du velger å nedbetale over 12, 24 eller 36 måneder.

Gå til nettbutikken

Vurderer du ny mobiltelefon?

Les flere artikler

Kundeservice-chat UNO-chat