iPhone 15 rykter

Det er ikke lenge siden iPhone 14 ble lansert, men iPhone 15-ryktene er allerede godt i gang. Blant annet har EU bedt Apple om å få på plass en USB-C-port i iPhone fra og med 2024, noe som i praksis kan bety at den kommer med iPhone 15, som forventes lansert i september 2023.

Når kommer iPhone 15?

Nye iPhones har historisk sett blitt lansert i september. Tidligere var det vanlig å først lansere en helt ny modell, som iPhone 6, og september året etter komme med en forbedret utgave av samme telefon med en “s” føyet til navnet; iPhone 6s og så videre.

Etter iPhone 11 har imidlertid Apple fortløpende årlig sluppet iPhone 12, 13 og 14 uten noen s-utgave innimellom. Dette til tross for at modellene ofte er svært like fjorårets modell. Vi forventer derfor at neste iPhone vil bære navnet iPhone 15 og slippes i andre halvdel av september 2023.

Skjerm

Ifølge MacRumors går det rykter om to ulike skjermstørrelser for iPhone 15: 6,1 og 6,7 tommer. iPhone 13 Mini var siste gang man kunne kjøpe iPhone med 5,4 tommers skjerm. iPhone 14 Plus på 6,7 tommer tok over som alternativ skjermstørrelse for den ordinære iPhone-modellen.

I tillegg er det muligheter for at Dynamic Island skal innføres på alle modeller. Dynamic Island er altså det pilleformede hullet i skjermen som har overtatt for den gamle “busslommen” på iPhone 14 Pro-modellene. Apple benytter området rundt dette sorte feltet til å vise varsler, noe som bidrar til at den dynamiske øyen ser ut som en naturlig del av skjermen.

iPhone 15 Ultra

Etter iPhone 14-lanseringen hevdet Mark Gurman fra Bloomberg at Ultra-utgaven av Apple Watch er en forsmak på hva som vil skje med iPhone. Han tvitrer om at iPhone 15 kan komme i en Ultra-utgave, noe som kan bety at iPhone-prisene når nye høyder. Det er også mulig at Apple ønsker å skape større skiller mellom de ulike modellene.

Design

Foreløpig har vi ikke registrert noen rykter om et nytt design for iPhone 15. Det forventes at Apple fortsetter å tilby fire modeller: iPhone 15 med 6,1 tommers skjerm, iPhone 15 Plus på 6,7 tommer, iPhone Pro (6,1”) og iPhone Pro Max (6,7”)

Ingen mekaniske knapper

Ryktene skal også ha det til at Apple vil kvitte seg med de mekaniske løsningene for av/på- og volum-knappene. Det vil si at knappene antakelig blir erstattet med haptic feedback, altså samme type ubevegelig knapp som fantes på iPhone 7. Knappen vibrerer ved berøring og det føles derfor som om den trykkes fysisk ned.

Vurderer du ny mobiltelefon?

Les flere artikler

Vår chatbot hjelper deg

Åpent

Kundeservice-chat UNO-chat