iPhone 15 rykter - dette vet vi

iPhone 15 er rett rundt hjørnet og ryktene florerer allerede rundt hvordan den blir. Blant annet har EU bedt Apple om å få på plass en USB-C-port i iPhone fra og med 2024, noe som i praksis kan bety at den kommer med iPhone 15, som forventes lansert i september 2023.

Når kommer iPhone 15?

Nye iPhones har historisk sett blitt lansert i september. Tidligere var det vanlig å først lansere en helt ny modell, som iPhone 6, og september året etter komme med en forbedret utgave av samme telefon med en “s” føyet til navnet; iPhone 6s og så videre.

Etter iPhone 11 har imidlertid Apple fortløpende årlig sluppet iPhone 12, 13 og 14 uten noen s-utgave innimellom. Dette til tross for at modellene ofte er svært like fjorårets modell. Vi forventer derfor at neste iPhone vil bære navnet iPhone 15 og slippes i andre halvdel av september 2023.

USB-C på iPhone 15

Etter EU sine krav om usb-c gjelder fra 2024 sies det nå at iPhone 15 bytter fra en lightning til usb-c ladeport. Dette vil mest sannsynlig gjøre ladingen enda raskere da det også ryktes at iPhone 15 pro modellene forventes å støtte hurtiglading opp til 35W.

iPhone 15 skjerm og dynamic island

Ifølge MacRumors går det rykter om to ulike skjermstørrelser for iPhone 15: 6,1 og 6,7 tommer. iPhone 13 Mini var siste gang man kunne kjøpe iPhone med 5,4 tommers skjerm. iPhone 14 Plus på 6,7 tommer tok over som alternativ skjermstørrelse for den ordinære iPhone-modellen.

I tillegg er det muligheter for at Dynamic Island skal innføres på alle modeller. Dynamic Island er altså det pilleformede hullet i skjermen som har overtatt for den gamle “busslommen” på iPhone 14 Pro-modellene. Apple benytter området rundt dette sorte feltet til å vise varsler, noe som bidrar til at den dynamiske øyen ser ut som en naturlig del av skjermen.

iPhone 15 Ultra

Etter iPhone 14-lanseringen hevdet Mark Gurman fra Bloomberg at Ultra-utgaven av Apple Watch er en forsmak på hva som vil skje med iPhone. Han tvitrer om at iPhone 15 kan komme i en Ultra-utgave, noe som kan bety at iPhone-prisene når nye høyder. Det er også mulig at Apple ønsker å skape større skiller mellom de ulike modellene.

iPhone 15 farger og design

Foreløpig har vi ikke registrert noen rykter om et nytt design for iPhone 15. Det forventes at Apple fortsetter å tilby fire modeller: iPhone 15 med 6,1 tommers skjerm, iPhone 15 Plus på 6,7 tommer, iPhone Pro (6,1”) og iPhone Pro Max (6,7”). Det ryktes riktig nok om noen nye farger. iPhone 15 i Cyan, light blue, pink, midnight, starlight og product (RED). iPhone 15 pro og pro max kommer trolig I space black, silver, mørk blå og titan.  

Ingen mekaniske knapper

Ryktene skal også ha det til at Apple vil kvitte seg med de mekaniske løsningene for av/på- og volum-knappene. Det vil si at knappene antakelig blir erstattet med haptic feedback, altså samme type ubevegelig knapp som fantes på iPhone 7. Knappen vibrerer ved berøring og det føles derfor som om den trykkes fysisk ned.

Vurderer du ny mobiltelefon?

Les flere artikler

Kundeservice-chat UNO-chat