Redd for å miste dekningen eller nummeret ditt? Det er det ingen grunn til. - Å bytte mobilabonnement er blitt mye lettere enn før, sier Heidi Ellingsen i OneCall.
Heidi er produktspesialist og forteller at det er tre ting som går igjen når folk skal bytte mobiloperatør:
– Folk bytter gjerne på grunn av dårlig dekning, dårlig kundeservice eller for dyrt abonnement. Det skal ikke mer til før du ser etter en annen løsning, sier Heidi.
Å bytte mobiloperatør kan gjøres med 5 enkle steg:
- Velg mobilabonnement
- Velg datamengde
- Registrer deg
- SIM-kort
- Ta i bruk abonnementet
1. Bestill mobilabonnement
– Det er superenkelt å bytte, og du kan gjøre det helt selv på nett. Det første du tar stilling til er om du skal bestille til én person eller flere. Og hvis du trenger hjelp, kan du selvfølgelig få det av vår kundeservice på telefon, eller via vår Chatbot, sier hun.
– Vi har mobilabonnement som dekker alle behov, enten man bruker lite data eller om man surfer dagen lang. Velg mellom alt fra 1 GB til Full Data. Om du finner ut at du trenger mer eller mindre data senere, hjelper vi deg med å justere dette, sier hun.
Under er de ulike størrelsene på FolkePakka-abonnementene:
· 1 GB: 129,-
· 2 GB: 179,-
· 6 GB: 229,-
· 12 GB: 279,-
· 18 GB: 329,-
· Full Data: 449,-
Les også: Hvor mye mobildata trenger jeg?
Ønsker du å se priser eller bestille for familien, må du også huske å oppgi hvor mange medlemmer dere skal være i abonnementet. Det velger du på toppen av siden med FamiliePakka mobilabonnement.
2. Avtale
Det eneste du trenger å gjøre er å registrere deg ved å fylle inn personalia. Da kan vi flytte din informasjon og telefonnummer fra gammel mobiloperatør til OneCall. Heidi får stadig spørsmål om man mister telefonnummeret sitt, og kan betrygge med at det slettes ikke er tilfellet.
Du kan selvfølgelig beholde nummeret ditt, og vi sørger for at det skjer uten at du trenger å flytte noe over til OneCall – den jobben gjør vi
3. SIM-kort
SIM-kortet må byttes for å aktivere OneCall-abonnement. Det gjøres på to måter: Enten ved å få det i posten, eller ved å hente ut et SIM-kort hos Narvesen eller en 7-eleven-butikk.
– Vi får ofte spørsmål om SIM-kort og hvor lang tid det tar å få. Bestiller du SIM-kort i posten, vil det følge normal postgang, men er du litt mer utålmodig, kan du hente SIM-kortet selv i butikk og være OneCall-kunde bare på to dager, sier hun.
Verdt å vite: Dersom du bestiller FamiliePakka, kommer SIM-kortene automatisk i posten. De kan ikke hentes på Narvesen eller 7-Eleven.
4. Ta i bruk abonnementet
OneCall ordner overføringen av mobilabonnementet mellom operatørene. Dermed gjenstår det kun å aktivere SIM-kortet ved hjelp av PIN-koden du får tilsendt, sammen med det nye SIM-kortet ditt.
Velg overføringsdatoen som passer deg best. Vi justerer månedsavgiften sin basert på når i måneden du ble kunde, så det trenger du ikke å tenke på.
Artikkelen fortsetter under bildet.
..og til slutt:
Noen vanlige misoppfatninger ved bytte
- "Jeg mister nummeret mitt": Det er fremdeles mange som spør om de mister mobilnummeret når de bytter fra en operatør, men det er ikke tilfellet. Telefonnummeret er jo ditt, så det kan du ta med deg akkurat hvor du vil.
- "Mobilen slutter å fungere når jeg bytter mellom operatører": Vi vet hvor verdifull mobilen er, så dette har mobilbransjen heldigvis løst. Når du har lagt inn bestilling får du oppgitt får en aktiveringsdato, og når tiden er inne, bytter du til det nye SIM-kortet. Deretter kan du bruke mobilen helt som vanlig.
- "Det er mye jobb å bytte": Vi kan forsikre om at selve byttejobben er enkel, den kan oppsummeres i stengene ovenfor. Det som eventuelt kan ta litt tid, er å bestemme seg for hvilket mobilabonnement som passer bruken din. Er du veldig usikker, anbefaler vi PrøveKjøp - mobilabonnement som hjelper deg å velge riktig datamengde. Les mer om PrøveKjøp her.
- "Det er best å velge Telenordekning": Med Telia sin enorme satsning på området, har man på få år bygget opp enormt med mobilmaster over hele landet. Mastene har den mest moderne teknologien, og har resultert i at Telia-nettet har vunnet flere tester. Vi kan med andre ord si at det slettes ikke er en fordel å velge det gamle televerket fremfor Telia-nettet lenger.
- "Det er sikkert ikke så mye å spare": Det har uten tvil blitt billigere å bruke mobilen de siste årene, men det er fremdeles mange som sitter på gamle og utdaterte mobilabonnement. De det gjelder, kan faktisk spare en god del på å bytte.
- "Det er lurt å velge bindingstid for å få de laveste prisene": Det er fort gjort å la seg friste av en lav inngangsum mot noen års bindingstid. I de tilfellene det vurderes, bør du først regne på hva det koster deg i løpet av ett år. Og som oftest vil man innse at det ikke lønner seg med bindingstid.
Usikker på valg av mobilabonnement?
Hvordan velge mobilabonnement?
Tiden er inne. Du har bestemt deg for å bytte mobiloperatør. Du har lyst til å gjøre et smartere valg og aller helst spare noen kroner. Eller i hvert fall få mer igjen for pengene. Men hvordan velger du riktig mobilabonnement?
Hvor mye data trenger jeg? Spar penger ved å velge riktig mobilabonnement
Hvor mye mobildata trenger jeg, og hvor mye er egentlig en gigabyte? Vi hjelper deg med å få et bevisst forhold til mobilbruken din, så du kan velge det mobilabonnementet som passer best for deg. Og muligens også spare noen penger.