Hva er egentlig 5G og hva betyr det for meg?

5G betyr femte generasjons mobilnett og er etterfølgeren til 2G, 3G og 4G. 5G er fremtidsrettet teknologi som legger til rette for superrask oppkobling og tilgang til internett.

5G VS 4G

Dette er teknologi som er 10 - 100 ganger raskere enn 4G, og som dermed åpner for noen nye muligheter. Mange snakker også om IoT, Internet of Things i denne sammenhengen. Det handler om at tingene rundt oss kobles til internett. Det kan være alt fra smarthøyttalere eller robotstøvsuger i hjemmet, til store installasjoner, som for eksempel det å fjernstyre maskiner fra et kontrollsenter i en bedrift.

Selv om 5G ikke er livsviktig for deg og din hverdagslige mobilbruk akkurat nå, er det det neste store innen telekom-verden. Men inntil videre vil nok 4G holde i massevis i flere år fremover.

4G og 5G dekning i Norge

Med OneCall får du tilgang til Norges råeste dekning, vi benytter nemlig Telias mobilnett som gir deg dekning, kapasitet, hastighet og stabilitet. Vi er så sikre på at dekningen er god, at vi gir nye kunder dekningsgaranti. Er du ikke fornøyd får du altså pengene tilbake.

I tillegg har Telia en enorm satsning på 5G utbygging, og vil bli først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen utgangen av 2023. Allerede i løpet av 2021 fikk halvparten av alle nordmenn 5G-dekning.

Hvordan tar jeg i bruk 5G?

Dersom du ønsker å ta i bruk 5G på din mobiltelefon, trenger du først og fremst en 5G telefon, altså en mobil som støtter teknologien. I tillegg må det være 5G dekning tilgjengelig der du bor eller oppholder deg. Du finner en oversikt over utbyggingsplanen for 5G og et 5G dekningskart her. Pass også på at du har oppdatert telefonen din, og har du iPhone må du selv aktivere 5G under innstillinger.

Om mobilen din ikke støtter 5G, kan det være smart å ta en titt i nettbutikken vår. Her kan du velge mellom mange ulike modeller som støtter 5G. Under kan du se noen av kundefavorittene.

5G telefoner – våre anbefalinger

Alle mobiler kan så klart kjøpes med rentefri DelBetaling hos OneCall. Det betyr at du kan dele opp nedbetalingen av telefoner over 12, 24 eller 36 måneder helt uten renter og gebyrer.

Se utvalg av 5G telefoner i nettbutikken

Kan kreve mer av mobilen din

Noe som kan være verdt å merke seg med den lynraske 5G-teknologien, er at det kan påvirke batteri- og databruk. Men det er så klart fremdeles enkelt å følge med på forbruket sitt gjennom OneCall-appen.

Dersom du trenger mer mobildata i abonnementet ditt, kan du enkelt oppgradere mobilabonnementet ditt i OneCall-appen. Alternativt kan du selvsagt også kjøpe ekstra datapakker ved behov.

Husk – TaMedData følger med i våre mobilabonnement. Det betyr at ubrukt mobildata automatisk følger med videre til neste måned. Dette gjelder ikke FolkePakka Full Data, men her har du ubegrenset mengde med mobildata. Noe som forøvrig kan være et smart abonnement for deg som liker å surfe helt bekymringsfritt - med eller uten 5G.

Vurderer du ny mobiltelefon?

Les flere artikler

Kundeservice-chat UNO-chat