Endre abonnement

Har du plutselig fått en bonusfamilie? Har du og samboeren gått fra hverandre? Eller skal jobben dekke mobilabonnementet ditt? Det er enkelt å utføre endringer på Mine Sider eller via appen vår One.

Les også: Vil du bli OneCall-kunde? Så enkelt er det

Slik bytter du abonnement


Fra eller til FamiliePakka

Hvis du skal bytte fra FamiliePakka til et enkeltabonnement, må det gjøres et eierskifte. Hvis du er medlem av FamiliePakka, men ikke «sjefen», er du ikke juridisk eier av telefonnummeret ditt. Men det kan selvfølgelig endres på! Du kan starte et eierskifte på Mine Sider under fanen «Abonnement» og «Endre eier».

Les også: Fordelene med å velge FamiliePakka

Ønsker du å bytte fra et enkeltabonnement (f.eks. FolkePakka eller StudentPakka) til FamiliePakka, gjelder det samme. Da kan du gå inn på Mine Sider, velge «Abonnement» og «Endre eier» som over. Der får du muligheten til å velge FamiliePakka. Deretter legger du inn antall medlemmer, hvor mye data dere vil ha, og informasjon om de andre medlemmene. De andre medlemmene må da besvare en SMS om eierskifte, (så lenge ikke det er samme person som står som eier).

 endre abonnement

Slik ser det ut på Mine Sider når du endrer fra enkeltabonnement til familieabonnement.

Hvis du ønsker å legge til et medlem i FamiliePakka, må sjefen logge inn på Mine Sider, gå til fanen «Abonnement» og «Legg til medlem». Der legger du inn informasjon om det nye medlemmet, og om de ønsker å beholde et eksisterende telefonnummer eller få et nytt. Eierskiftet har samme funksjonalitet som over; at det nye medlemmet svarer på en eierskifte-SMS.

 endre abonnement

Slik ser det ut hvis du skal legge til medlemmer i FamiliePakka.

Endre bruker av telefonnummeret

Det er en fordel å registrere den faktiske brukeren av telefonnummeret, så man vet hvem som bruker det. Det kan du gjøre på Mine Sider. Med riktig bruker registrert, vil blant annet riktig navn vises i nummeropplysningen, hvis man ønsker det.

Hvis brukeren er under 18 år, vil det dessuten være begrensninger på hvor mye penger man kan bruke på CPA-tjenester, altså kjøp man gjør med mobilen. Det kan f.eks. være kjøp av bilder, film eller musikk, parkering, eller ulike avstemninger/konkurranse som gjøres med SMS. En annen fordel er at brukere under 18 år, ikke kan kjøpe ekstra datapakker via Mine Sider selv, det er det sjefen i FamiliePakka som må gjøre.

Fra kontantkort eller FolkePakka Kontroll til et abonnement

Et etterbetalt mobilabonnement er et mobilabonnement man betaler etter man han brukt mobilen i en måned, mange vil kalle det for det vanligste mobilabonnementet.  

For å gjennomføre endring fra forhåndsbetalt til etterbetalt (mobilabonnement), må det gjennomføres en kredittsjekk. Det betyr at du må kontakte kundeservice så de kan gjøre kredittsjekken for deg. Så fort den er gjennomført og godkjent, kan du også få hjelp til å bestille et etterbetalt mobilabonnement – som f.eks., FolkePakka, StudentPakka eller FamiliePakka.

Les også: Skal barna ha kontantkort eller abonnement?

Endre datamengden i abonnementet

Hvis du ønsker å endre innholdet i ditt mobilabonnement, f. Eks. Fra FolkePakka 3 GB til FolkePakka 7 GB, kan det enkelt gjøres i appen eller på Mine Sider. Der velger du også om du vil ha en umiddelbar endring, eller hvis du ønsker at endringen skal skje fra neste måned.

I FamiliePakka gjelder oppgradering av datamengde umiddelbart, og hvis vi vil endre til mindre data, gjelder endringen fra månedsskifte.

Les også: Hvor mye mobildata trenger jeg?

Kansellere endring

Ombestemte du deg, eller valgte du feil mobilabonnement? Da er det enkleste å kontakte våre en av våre dyktige kundebehandlere så de kan hjelpe deg.

Avslutte abonnement

Det kan være flere grunner til at man ønsker å forlate sin mobiloperatør, f.eks. fordi man plutselig får dekket mobilabonnementet gjennom jobben. I så tilfelle, er det bare å legge inn en bestilling hos din nye operatør med nummeret du vil ha med deg, så vil mobiloperatøren fikse overføringen.  

Hvis du derimot legger inn en bestilling et annet sted med et nytt telefonnummer, må du huske å avslutte kundeforholdet hos nåværende operatør. Hvis du vurderer å forlate oss, vil vi gjerne høre mer om hvorfor, så vi kan ta med oss innsikten videre. Kanskje det også er noe vi kan gjøre for at du skal fortsette å bli hos oss? I så fall er det bare å kontakte kundeservice så vi kan høre mer.  

Usikker på valg av mobilabonnement?

Les mer fra OneCall Magasinet

Vår chatbot hjelper deg

Åpent

Kundeservice-chat UNO-chat