Samsung Galaxy Flip vs Fold

Samsung Galaxy Z Flip og Fold har brettbare skjermer til felles, men utover det er dette to helt ulike mobiltelefoner. Vi hjelper deg med å finne mobilen som passer best til ditt bruk.

Bøyelige skjermer

Samsung fortsetter arbeidet med å forbedre sine bøyelige skjermer og normalisere denne formfaktoren. Den fjerde utgaven av Galaxy Z Flip og Z Fold ble introdusert i august 2022 under deres årlige Unpacked tilstelning. Selve skjermbøyen blir stadig mindre synlig når det er innhold på skjermen, og funksjonaliteten øker for hver generasjon.

Se flere spesifikasjoner og pris på Samsung Galaxy Z Flip og Samsung Galaxy Z Fold i nettbutikken.

Unike egenskaper

Galaxy Z Fold 4 er lang og smal når den er lukket, og veldig kvadratisk når den er brettet åpen. Det åpner for ny funksjonalitet, men gjør også at skjermformatene ikke er optimale for filmtitting. Dersom du derimot ønsker deg en tablet i lommeformat, er tiden inne for å kjøpe denne mobilen. Android 12 er nemlig tilpasset brettbare storskjermer, slik at du nå blant annet får en startlinje som alltid er tilgjengelig når mobilen er utbrettet.

Dersom du synes Z Fold blir litt for voldsom i størrelse, vil du sette pris på hvordan Z Flip 4 klappes igjen til en håndfull mobil og sklir trygt ned i de fleste lommer. Den utvendige skjermen er på beskjedne 1,9”, mens den innvendige skjermen er på hele 6,7”.

Den lille ytterskjermen viser mer informasjon og er mer funksjonell enn hva vi ble servert i Flips tidlige dager. Du får blant annet beskjed om innkommende meldinger, samtaler og andre ting. I tillegg kan du bruke flere av mobilens funksjoner uten å åpne den.

Flex-modus

Både Z Fold og Z Flip er utstyrt med Flex-modus. Det vil si at du kan vippe mobilene halvveis opp og få nye typer funksjonalitet. For Z Flip sin del betyr det at telefonen f.eks. kan være sitt eget kamerastativ, samtidig som at du får en forhåndsvisning av motivet

 samsung galaxy flip

Bruk flex-modus i hånden, eller sett den fra deg med selvutløser, så du kan være med på bildet.

Du kan for eksempel stille opp mobilen, starte nedtelling til automatisk bildetakning og bli med på familiebildet selv.

Z Fold kan på sin side benyttes som “laptop” i Flex-modus. I praksis anvendes da øvre del av skjermen til å vise appen du bruker, mens nedre del av skjermen fungerer som tastatur og pekeflate, eventuelt til snarveistaster.

Batteritid

Begge mobiler holder fint gjennom hele dagen ved normal bruk. Imidlertid har noe batterikapasitet gått tapt ved at Z Flip er gjort sammenbrettbar og dermed todelt. Z Fold på sin side har en stor skjerm som skal lyses opp, noe som krever mer strøm enn en ordinær skjerm på halve størrelsen.

Du kan altså ikke forvente samme batteritid som ordinære toppmodeller, samtidig som at batterikapasiteten har blitt såpass god i 4. generasjon Flip og Fold at det ikke burde by på “rekkeviddeangst” i løpet av dagen.

Hvem passer mobilene best for?

Både Z Flip og Z Fold er for deg som har lyst til å prøve noe annerledes enn de mobilene som folk flest har liggende foran seg på skrivebordet. Z Flip oppleves som forbausende liten når den er sammenbrettet, mens Z Fold blir som en vanlig mobil i dobbel tykkelse.

Formatet på disse to mobilene gjør at begge gir deg unike brukeropplevelser og funksjonalitet du ikke finner andre steder. Z Flip er mobilen for deg som synes mobiltelefoner har vokst seg for store de siste årene, mens Z Fold er telefonen for deg om aldri kan få for stor skjermflate.

Rentefri DelBetaling

Med DelBetaling kan du velge å nedbetale mobilen din over 12, 24 eller 36 måneder helt uten renter og gebyrer. Det betyr at totalbeløpet vil være akkurat det samme, uansett hvordan du velger å nedbetale.

Gå til nettbutikken

Kjøp din neste mobil hos oss

Les flere artikler

Vår chatbot hjelper deg

Åpent

Kundeservice-chat UNO-chat