Mobilt bredbånd på hytta kan redde ferien

Planlegger familien noen rolige dager på hytta, i båten eller i campingvogna i nærmeste fremtid, kan det være greit å ha tenkt på internett-behovet. Uansett om du skal jobbe fra hytta noen dager eller forutser noen lange, kjedelige stunder innendørs når været er dårlig, kan mobilt bredbånd være redningen.

Internett på hytta

Egentlig skal hyttelivet nytes analogt, uten å benke seg ned foran en skjerm. Men av og til er det praktisk å få unna noen arbeidsoppgaver som ligger og venter, strømme musikk i bakgrunnen eller slappe av med et par episoder av favorittserien på kvelden.

Kanskje har også barna i familien behov for å koble av med litt spilling, TV-serier eller å holde kontakten med vennene sine.

Mobilt bredbånd uten binding

Mobilt bredbånd er et trådløst internett som fungerer overalt i Norge på 4G-nettet, og der vi har 5G, fungerer så klart det også - naturligvis uten binding. Alt du trenger for å få WiFi på hytta er en router og et bredbånds-abonnement. Dekningen på hytta og hastigheten på nettet er sikret med vårt nett som stadig bygges ut.

Det er også kjekt å vite at du har Dekningsgaranti – det betyr at du kan teste dekningen helt risikofritt: Dersom du ikke er fornøyd med dekningen vår, får du månedsavgiften tilbake.

Hvordan få mobilt bredbånd på hytta?

Vil du ha internett på hytta, i båten eller i campingvogna, er det første du trenger en router. Har du ikke en fra før, får du kjøpt både 4G- og 5G router i nettbutikken vår.

Med en router på plass trenger du også et SIM-kort, altså et abonnement, å sette i routeren. Du kan se oversikten over de ulike bredbånds-abonnementene her. Du kan velge mellom 10, 20 og 50GB data inkludert.

Opp til 50 GB i måneden

Hvor mye data du trenger avhenger av hvor mange på hytta som skal bruke nett og hvor ivrige de er i bruken. Hvis det skal strømmes mange episoder av serier er det greit å vite at det går med cirka 650 MB i timen på standardoppløsning. Musikk krever 50 – 150 MB per time, mens mange spill ligger på 50 – 100 MB per time.

Her er det altså bare å finne frem kalkulatoren. En familie på fire som strømmer film to timer hver per dag i en uke, lytter til musikk en times tid hver dag og spiller en times tid daglig havner på rundt 44 GB i løpet av hytteferien. I dette tilfellet vil vårt 50 GB bredbåndsabonnement til kr 449,- være det beste valget.

Men dersom familien prioriterer aktiviteter utenfor hyttedøren høyere, kan det laveste abonnementet på 10 GB i måneden for kr 249,- holde i massevis. For dem som likevel skulle oppleve å gå tom for data er det alltids mulig å bestille ekstra data.

Se pris og bestill Mobilt bredbånd

Se ruterne i vår nettbutikk

Vurderer du å bytte?

Les flere artikler

Kundeservice-chat UNO-chat