Gjenbruk med nymobilgaranti

Endelig kan du også velge gjenbruk for mobiltelefoner der alt fra toppmodeller til rimeligere mobiler kommer klargjort og med garanti, så du slipper å lure på hva som skjuler seg bak skjermen.

- Vi ser på stadig flere områder at folk blir mer bevisste forbruket sitt, og om det egentlig er nødvendig å kjøpe nytt. For mobiltelefoner har dette latt vente på seg. Ikke fordi folk ikke vil, men fordi det har vært litt vanskelig å få til, sier OneCall-sjef Pål Rune Kaalen. 

Barrieren har primært handlet om at det har vært vanskelig å vite helt hva du får. Mens du lett kan sjekke tilstanden til en brukt kjole eller sofa før kjøp, vet du ikke hva som skjuler seg bak skjermen på en telefon.

- Er mobilens ytelser svekket, kan det ta lang tid før du oppdager det. Det gjør at mange kvier seg for gjenbruk akkurat når det kommer til mobiler. Men på våre NestenNy-telefonerer også det bak skjermen sjekket for deg. Da blir det like trygt å kjøpe brukt mobil som en brukt sofa, faktisk tryggere fordi du får både garanti og reklamasjonsbetingelser som ved en ny mobil. sier Kaalen.

- Dessuten slipper du å styre med avinstallering av programvare eller sletting av innhold fra tidligere eier.

Les mer om hvordan vi klargjør telefonene.

Slik ser esken med NestenNy-mobiltelefonen ut.

- Verdt å vurdere hva du egentlig trenger

De siste ti årene er det solgt 22 millioner mobiltelefoner i Norge. Det er ingen tvil om at den teknologiske utviklingen har gått fort, men det er ikke slik at alle mobiler som kjøpes erstatter en som må byttes ut.

Like mye handler det om at folk føler de bare "må" ha det siste til en hver tid, lar seg rive med av lanseringer eller får ny telefon via jobben.

-  I stedet for å kaste seg over alle nye modeller, er det verdt å vurdere hva du egentlig trenger. Og siden levetiden for mobiler langt overstiger utskiftingstakten, er det på tide at gjenbruksbølgen også treffer vårt marked, sier Pål Rune Kaalen.

NestenNy - her er utvalget 

Trygt og enkelt

I tillegg til verdien av gjenbruk, får du også en direkte gevinst i form av at det største verditapet på telefoner kommer i det de pakkes opp av produsentens emballasje første gang. Gjennom NestenNy tilbyr OneCall alt fra Samsungs og Apples toppmodeller, til enklere "førstegangstelefoner" til barn eller andre som ikke har behov for alle funksjoner - til godt rabattert pris.

- Du har de samme valgmulighetene som når du kjøper nytt, men trenger ikke bruke tid på å tråle deg gjennom annonsenettsteder og avtale det praktiske med overlevering. Trygg og enkel gjenbruk, med garanti. Det er rimelig smart, sier OneCall-sjefen. 

Se utvalget her