Friheten til å velge bort mobildata

For mange er mobildata inkludert i mobilabonnementet en selvfølge, men for andre er det egentlig ikke nødvendig. Svein Øyvåg (70) hører til sistnevnte gruppe og jubler over muligheten til å velge bort dataen.

Pensjonisten Svein Øyvåg (70) bor sammen med kona Hilde i Oslo. Den spreke 70-åringen har mange jern i ilden og liker å holde seg oppdatert på det som rører seg i verden – også den digitale.

- Mobilen min er et nyttig verktøy som jeg har mye glede av, og jeg bruker den til alt fra å bestille billetter og lese e-poster, til å holde kontakt med venner, barn og barnebarn, sier Svein.

Han tenker seg litt om før han legger til med et lattermildt smil: 

- Men jeg må innrømme at jeg ikke er så veldig aktiv på sosiale medier og sånn.

Én av fire bruker sjelden mobildata

Hos Svein er mobilen koblet opp til wifi, og han bruker den flittig til å lese nettaviser, høre på radio og Podcaster – og til å FaceTime med barnebarna. Men utenfor hjemmets fire vegger har ikke Svein like stort behov for mobildata.

- Hvorfor skal jeg da betale for det? undrer han.

En rapport fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) viser at Svein slettes ikke er alene om å bruke lite mobildata. Faktisk bruker hver fjerde nordmann nesten ikke mobildata i det hele tatt.

Nettopp derfor tilbyr OneCall mobilabonnementet FolkePakka 0GB, som gir Svein større frihet til selv å velge om han vil betale for data eller ikke. Med kun tale og sms inkludert i abonnementet, betaler han en fast, lav månedspris på 99 kroner i måneden.

- Et fleksibelt mobilabonnement som gir meg muligheten til å velge om jeg vil betale for mobildata eller ikke er helt topp, sier Svein fornøyd.

Sjekk pris og kjøp FolkePakka 0GB.

 Svein bruker wifi, men har ikke behov for mobildata

Svein bruker wifi, men utenfor hjemmets fire vegger har han ikke like stort behov for mobildata.

Fleksibelt med datapakke

På tross av at Svein sjelden bruker mobildata i hverdagen, hender det at behovet melder seg fra tid til annen. Spesielt når han og familien reiser på hytta utenfor Oslo eller til feriehuset i Spania. 

- Når jeg er ute og reiser kunne jeg godt tenkt meg å kjøpe en datapakke. Det er greit å ha litt data hvis det trengs, spesielt i de tilfellene hvor jeg ikke har wifi tilgjengelig, sier Svein.

Når behovet for data melder seg er heldigvis løsningen enkel: Svein kan når som helst bestille datapakker både på Mine Sider og i OneCall-appen. Skulle han ombestemme seg og se at han trenger litt data i mobilabonnementet sitt, kan han enkelt endre abonnementet sitt og velge den datamengden som passer han.

- Veldig praktisk og veldig enkelt, sier Svein og smiler lurt.

Se alle mobilabonnementene fra OneCall og velg det som passer deg best.

Se alle mobilabonnementene her

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Åpent

Chat med et menneske

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)