De fem beste mobiltipsene til langturen

Eventyreren Teresie Hommersand har syklet i fire år i strekk – og hun er fortsatt på tur. På reisen fra Cape Town til endestasjon Nordkapp har hun gjort seg mange erfaringer, spesielt om hvor viktig en fungerende telefon kan være på langturen.

Telefonen, som har vært hennes trofaste følgesvenn på reisen, har latt henne strømme musikk under stjernehimmelen i Sahara, oversatt språk og fungert som arbeidsverktøy på turen. Vi i OneCall er stolte av å sponse Teresie på den siste etappen hennes. Vi tok en prat med den driftige dama mellom slaga og samlet hennes beste mobiltips til andre som vurderer en lignende tur!

Vil du lese mer om Teresies tur fra kapp til kapp? Da finner du en lenger artikkel her  

Du kan lade i kirker

Da Teresie rullet inn i Europa begynte batteriet på mobilen hennes å streike mer og mer. Selv om hun ikke brukte den til noe annet enn det mest nødvendige måtte den likevel lades hver dag. Da koronaen kom for alvor i Europa befant hun seg i Tyskland, og lite var åpent utenom matvarebutikker, apotek og bensinstasjoner. Redningen ble kirker, men ikke av religiøse årsaker.

 – Hver gang jeg syklet inn i en ny by begynte jeg å speide etter kirketårn. I kirkene er det strøm du kan låne, og så kan du jo ta deg en hvil mens du venter på at batteriet fylles opp. Det er riktignok litt ulik praksis i ulike land.

Begynner mobilen å svikte? I nettbutikken vår kan du kjøpe både nye og nesten nye telefoner!

Kartapp som ikke krever nett

Gleden var stor da Teresie hørte om kart- og navigasjonsappen Maps.me: – Jeg ble utrolig gira da jeg fant ut om denne appen. Den kan nemlig brukes offline, alt du trenger er GPS. Med den sparte jeg mye strøm og data, og den har faktisk mer detaljer om småveier og stier enn for eksempel Google Maps. Det har vært en livredder på turen!

Varm mobilen i trusa

De fleste av oss drar nok litt på smilebåndene når vi ser dette tipset, men begrunnelsen er god. Jo kaldere det er i lufta, jo større er sjansen for at mobilen din vil skru seg av, spesielt hvis batteriet allerede synger på siste verset. Da gjelder det å holde mobilen varm, men det er ikke alltid lett når man sykler.

– Den beste måten å holde mobilen varm på over tid, er å ha den inntil kroppen. Kroppsvarme hjelper til å holde batteriet gående. Og det letteste stedet å oppbevare den inntil huden på er faktisk i trusa! Jeg gjør det ofte når det er ordentlig kaldt, sier Teresie og ler.

 Snødekket vei.

Med fire hele år på sykkelsetet vil det være dager med dårlig sykkelvær. Som her, hvor både sykkel og vei er nedsnødd.

Bruk SIM-kort fra landet du er i

En ting mange kanskje glemmer er at det er mye enklere å bruke telefonen i andre land hvis du har SIM-kort fra samme land. – Jeg skaffet meg et nytt SIM-kort i hvert land jeg var i, for å enklere kunne bruke telefonen der.

Er du på utkikk etter et nytt abonnement? Se våre tilbud her!

Ikke kast bort tiden på scrolling

Dette tipset understreker hun som ekstra viktig: – Ikke kast bort tiden på å sitte og scrolle når du er på tur. Vær tilstede i opplevelsen og se utover. Bruk mobilen til nødvendige ting, ta bilder og hent inn minner, men sørg for å være i nuet og ta innover deg alle opplevelsene også. Det er tross alt derfor du er på tur.

Da Teresie rullet inn i Norge på sensommeren i 2020 ble OneCall hennes nye mobiloperatør. Vi er stolte av å kunne bidra til at hun kommer seg gjennom det siste stykket av eventyret med dekning til å sjekke alt fra værapper til navigasjon og heier på alle drømmere der ute.

Vi tar oss av abonnementet, så du kan tenke på viktigere ting. Les mer om våre tilbud her!

 Teresie i naturen.

Foto: Jon Olav Larsen. Vi er stolte av å kunne bidra til en liten del av Teresies reise. Det ser ut som hun også er fornøyd med det!

Vår chatbot hjelper deg

Åpent

Kundeservice-chat UNO-chat