iPhone 13-lansering rett rundt hjørnet

Lanseringen av iPhone 13 er rett rundt hjørnet. Vi forteller deg mer om alt du kan glede deg til med den nye mobiltelefonen.

Apple er glad i rutiner. Helt siden iPhone 5 ble lansert 21. september 2012 har selskapet holdt seg til den samme perioden av året – med et par unntak grunnet corona og deletilgang. Navngivningen av telefonene har også fulgt noenlunde samme mønster.

Hva sier ryktebørsen?

Ifølge MacRumors kan vi for det første forvente at mobilen vil få navnet iPhone 13 og gi deg valget mellom et lignende knippe modeller som med iPhone 12. For det andre ser alt ut til å bli litt bedre med den nye generasjonen iPhones.

Mindre busslomme og større batteri

Den lille «busslommen» øverst på skjermen vil krympe i størrelse, til glede for alle som har opplevd denne som et irritasjonsmoment. Helt borte blir den imidlertid ikke ennå, slik vi er vant til fra blant annet Sony Xperia 1 III, som like gjerne beholdt en tynn ramme rundt skjermen for å skjule kamera og sensorer, og Samsung Galaxy Z Fold3 som har lykkes i å gjemme den bort under skjermen.

"Busslomme": Utsnitt av iPhone 12 Pro Max, Sony Xperia 1III og Galaxy ZFold 3.

Omsider 120Hz skjerm

I fjor svirret det rykter om at iPhone 12 sin skjerm skulle, i likhet med mange av Android-konkurrentene, bli utstyrt med 120Hz oppdateringsfrekvens. Dessverre ble ikke dette noe av, da batteriene i iPhone 12 allerede var litt magre. 120Hz oppdatering av skjermbildet ville forsynt seg for grovt av strømmen. Kanskje det større batteriet er der for å ta høyde for en ny skjerm?

Samme størrelser

Apple vil antakelig fortsatt tilby fire ulike iPhone-modeller fremover. Det betyr i praksis en 5,4 tommers iPhone mini, en «rimelig» 6,1 tommers iPhone, en Pro-utgave med samme skjermstørrelse og en 6,7 tommers Pro Max-modell. Salget av iPhone 12 mini skal ha vært lavere enn forventet, men det ser ut til at denne utgaven i det minste får en sjanse til.

Størrelser sammenlignet, fra venstre: iPhone 12 Pro Max, iPhone 12, IPhone 12 mini og iPhone SE

Fortsatt ingen USB-C

Apple har gjort det klart at de ikke ønsker å gå over til inngang for USB-C ladekabel og dataoverføring. Årsaken til dette skal være at det er en åpen standard som er mindre vanntett enn Lightning.

I tillegg har det vært snakk om at Apple skal gå helt bort i fra å ha noen fysiske koblinger overhodet. Selskapet har fokusert på raskere trådløs lading og deres trådløse øreplugger har vært en kjempesuksess. Imidlertid regner vi med at telefonene vil leveres med Lightning-inngang i hvert fall i ett år til.

Ikke lenge igjen!

Apple har nå bekreftet datoen for lansering av nyheten, og datoen er nå satt til tirsdag 14. september kl 19.00 norsk tid. Da det er bare å smøre seg med litt tålmodighet, som vi alle har blitt gode på det siste året, og så vet vi alle at det pleier å være verdt ventetiden når Apple lanserer sine høst-epler.

Vi står og spinner på startstreken for forhåndssalget, og nyhetene vil være tilgjengelig i nettbutikken vår så raskt det går. Og skulle det bli stive priser, så er det fint å huske på at man kan kjøpe alle våre produkter med rentefri DelBetaling!

Ta en titt i nettbutikken vår

Kjøp din neste mobil hos oss

Les flere artikler

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Åpent

Chat med et menneske