Mobiltriksene som gjør ferien litt enklere

Visste du at et tomt glass kan gjøre nytten som høyttaler eller at mobiltelefonen kan «huske» hvor du parkerte bilen? Her er seks smarte mobiltips for ferien.

Sommer er sol og bading, men også logistikk og forflytning. Mange av oss skal fra A til B til C flere ganger i løpet av sommermånedene, og for barnefamilier kan dette by på utfordringer. Vi har samlet mobiltriks som kan være smarte å ha med seg på innerlomma.

1. Forbered mobilen godt 

Et godt tips er å laste ned spill, apper og filmer som du vet du eller barna har glede av før du reiser hjemmefra. Det kan også være smart å slette apper som ikke lenger blir brukt og som tar opp plass. Vet du forresten hvilke apper som bruker mest batteri? Det kan du finne ut ved å gå på «innstillinger», deretter «batteri». Scroll deg ned til «batteribruk» og finn synderne som sluker strøm.

En mobil med lavt batteri er kjedelig når du er på farten, så en powerbank kan være en smart anskaffelse før ferien. Bare pass på å lade den opp før lengre reiser, for den kan også gå tom. 

2. Lag spillelister - og egen høyttaler

Den ultimate sommerspillelisten, både til deg selv og barna, bør også lastes ned før du reiser hjemmefra. Da sparer du både strøm og mobildata. Sommeren er jo høysesong for nye hits, og hvis du frykter konstant repeat fra baksetet bør du sørge for hodetelefoner til barna.

Er du ute etter full guffe, men mangler høyttaler? Legg mobilen i et tomt glass, og vips har du en høyttaler! Dette trikset funker også supert på stranden, i teltet eller andre steder du måtte befinne deg.

Les også: I disse landene kan du surfe trygt

For litt eldre barn er mobildata avgjørende for å holde kontakten med venner, og kan derfor være avgjørende for en vellykket ferie.

3. Finn barna - og mobilen

Et annen app som kan være praktisk, er «Finn iPhone», eller «Finn min enhet» som det heter på Android-telefoner. Denne funksjonen er veldig kjekk, og kan brukes til å finne igjen telefoner som har kommet på avveie. Det fungerer både i Norge og i utlandet.

Les også: Hjelp barna å unngå de klassiske mobiltabbene i sommer

4. La mobilen huske for deg

I dag bruker de fleste mobilen til å forevige gode sommerminner. Men mobilkamera kan også brukes som huskelapp, ved å ta bilde av informasjon du trenger underveis på ferien. Hvor du har parkert bilen din før du reiser med fly, for eksempel. Eller hvor du har lagt til båten din i en stor gjestehavn. Viktige kvitteringer kan avbildes, og flere flyselskaper gir deg mulighet til å laste ned billetter på mobilen. Bruk zoom-funksjonen og du kan lese ganske liten tekst. Det kan også være smart å dele disse bildene med minst ett familiemedlem, i tilfelle telefonen skulle bli borte underveis.

5. Sørg for nok mobildata

Før du reiser avgårde kan det være lurt å finne ut om barna har nok mobildata til å holde kontakten med vennene sine i sommerferien. Husk at SnapChat er den mest brukte måten å holde kontakten på blant unge, så det kan være greit å styre unna krisemodus hos tenåringen. Dette kan du løse på flere måter: Har du FamiliePakka fra OneCall kan du enkelt overføre mer mobildata etterhvert som barna går tomme.

Innenfor EU kan du surfe og ringe akkurat som hjemme, uten at det koster noe ekstra. Er du i land som USA, Tyrkia, Thailand eller Sveits kan du kjøpe 1 GB ekstra for 99 kroner.

6. Bruk "skitne triks" 

Og helt til slutt: Er du redd for at den dyre mobilen din skal bli stjålet mens du tar deg et bad på stranden? Pakk den inn i en bleie, en gammel våtserviett eller annet som ser ut som søppel. Da er sannsynligheten stor for at den får ligge i fred ... God sommer!

Les flere artikler

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Åpningstider helligdager mai/juni 2020:
17. mai, 21. mai, 31. mai: Stengt
1. juni: 10:00 - 16:00

Åpent

Chat med et menneske

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)