Slik unngår du renter når du velger nedbetaling av ny mobil

Er du fristet til å kjøpe ny mobiltelefon, men vil utsette betalingen? Slik styrer du unna renter og gebyrer.

Å gå til anskaffelse av ny mobiltelefon er som oftest en kostbar affære. For de aller fleste gjør det et solid innhugg i månedsbudsjettet å punge ut med 10.000 eller 11.000 kroner. Det finnes dessuten andre populære telefoner som er langt dyrere, som for eksempel Apple sin nyeste modell.

Dessuten: Store innkjøp har en tendens til å klumpe seg sammen. Du kan være sikker på at den måneden du anskaffer deg en til mange tusen kroner, da dumper det inn en regning du ikke hadde forutsett.

Tre personer - tre alternativer

Tenk deg at du har tre personer og tre ulike måter å løse hvordan-i-all-verden-få-råd-til-nye-telefon-utfordringen:

Karl, Nora og Kaja. De deler en leilighet og alle trenger ny mobiltelefon.

Karl

Karl løser det slik: Han klinker til og en iPhone 11 Pro for 11.990 kroner. Men siden han ikke liker å være bundet i lang tid til en operatør, betaler han alt med en gang. Rett etterpå ryker viftereimen på den 11 år gamle bilen han overtok etter faren sin. Karl er avhengig av bilen for å komme seg til og fra jobb, og han kan ikke låne av Nora eller Kaja, fordi begge sykler eller tar buss.

Dermed bærer det inn på verksted og han blir satt tilbake ytterligere 10.000 kroner den måneden.

Han klarer med nød og neppe alle disse utgiftene. Men resultatet er at han stort sett spiser suppe til middag de neste ukene.

Nora

Nora velger en annen løsning enn Karl. Hun har sett ham spise suppeskål etter suppeskål og vil unngå å bruke opp alle pengene på en måned. Hun kjøper derfor en iPhone 11 Pro, men binder seg til å betale telefonen over en periode på 24 måneder.

Dessuten er det inkludert bytte av telefon etter ett år.
"Fantastisk", tenker Nora.
"Men egentlig veldig dyrt", sier Karl.

Og akkurat det har han rett i. For Nora er nødt til å betale renter for å utsette betalingen. I praksis låner hun nemlig penger av mobiloperatøren i en periode på to år.

Med renter og andre kostnader betaler Nora dermed 13.656 kroner for telefonen. 1.666 kroner mer enn Karl.

Med rentefri DelBetaling kan du betale ned mobilen helt uten skjulte kostnader.

Kaja

Tredjemann i kollektivet, Kaja, vil hverken være tvunget til å betale alt på en gang eller å betale dyre renter for å nedbetale over 24 måneder. Hun vil ha det beste av to verdener.

Derfor saumfarer hun markedet og finner den ene operatøren som tilbyr DelBetaling uten renter og skjulte kostnader.

"For godt til å være sant. Sikkert noe lureri", sier Karl og Nora.
"Genialt", tenker Kaja selv.

For hun går grundig til verks og ser at det ikke er noen skjulte kostnader forbundet med å fordele betalingen på to år.

Dermed betaler hun samme pris som Karl - 11.990 kroner - men fordeler summen akkurat som Nora. Uten å betale de skyhøye rentene Nora må ut med.

Samme pris - uansett hvordan du betaler

Og det er hos OneCall, med produktet DelBetaling, Kaja havnet.

–Vi ser at det er svært mange mobilkunder som ønsker å fordele betalingen av en ny telefon over lengre tid. Utfordringen er da at man lett kan miste oversikten over hvor dyr telefonen faktisk er. Derfor ønsket vi å gjøre det svært enkelt for kunden: Du betaler akkurat det samme, enten du betaler kontant med en gang eller fordeler summen over 12, 24 eller 36 måneder. Summen er uansett lik, sier markedsdirektør, Albert Arli i OneCall.

Samtidig er han klar over at det kan ta tid å endre folks oppfatning knyttet til det å utsette betalingen. Dette er en betalingsform man finner igjen overalt når man skal kjøpe noe, enten det er snakk om nye hvitevarer eller ny sofa. Men da betaler man også en rente langt over vanlig boliglånsrente.

– Nordmenn er lært opp til at avbetaling er veldig dyrt når man ser på selve sluttsummen. Det er egentlig en sunn skepsis. Men samtidig liker folk å gjøre en god handel, og dette er definitiv den beste handelen man kan gjøre hvis man ønsker å fordele betalingen av ny telefon over tid. Det skal bli interessant å se hvor lang tid det tar for de andre operatørene å kopiere oss, sier Arli.

Slik fungerer det

Dette er hovedtrekkene i OneCalls DelBetaling-produkt:

  • Samme pris som kontantprisen uansett nedbetalingsmåte
  • Fordel nedbetalingen på 12, 24 eller 36 måneder
  • Ingen renter, gebyrer eller skjulte kostnader
  • Ingen bindingstid - et kjøp fortsetter ikke binding i hele nedbetalingsperioden

Produktet gjelder kun OneCalls kunder. Hvis du ønsker å bytte fra en annen operatør, kan det enkelt gjøres på OneCalls nettsider.

Les flere artikler

Chat med oss!

Uno hjelper deg!

Få svar med én gang

Åpent

Kundeservice chat

Mandag til fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:30
Søndag: Stengt

Åpent

Chat med et menneske

Hei der!

Vurderer du å bli kunde, eller lurer på noe angående våre mobilabonnementer?

Da kan du ta en prat med oss her, så hjelper vi deg gjerne! :)