Ni apper til glede for hele familien

Vi i OneCall elsker gode mobiltips og spennende apper, men i app-jungelen kan det være vanskelig å skille mellom de som er verdt oppmerksomheten din og ikke. Enda vanskeligere kan det være å finne noe som er gøy for hele familien. Nettopp derfor har vi plukket ut ni av våre favoritt-apper som kan underholde, opplyse og engasjere hele familien!

1. For de yngste (2-5 år):

Busy Shapes er en digital lekeplass for de aller minste. Appen er designet for å utvikle kognitive egenskaper hos små barn. Det er lagt opp til at barna skal utforske og oppdage hva de forskjellige formene er, og hvor de passer inn. Her finner du flere gjenkjennelige små leker, som en digital versjon av den klassiske barneleken med å få riktig kloss til å passe ned i riktig hull på brettet.

2. For de unge tallknuserne:

Prodigy er en app som i utgangspunktet skal lære barn matematikk. Det morsomme med denne er at det er et rollespill der du må gå inn i rollen som trollmann eller heks, og redde verden fra en slem fiende. Spilleren må oppdage verdenen og befri landet fra onde makter ved å løse matematiske problemer. Spillet passer for alle trinn på barneskolen.

Visste du at hele familien kan ha samme mobilabonnement? Les mer om FamiliePakka for opptil ti personer.

3. For de som vil utgjøre en forskjell:

Freerice eller “gratis ris” har som hensikt å generere penger til mat for fattige, kun ved at man spiller. Ekstra flott er det at det er et kunnskapsspill der du skal svare på spørsmål. Du blir altså litt smartere, og noen der ute blir litt mindre sultne. Det er annonsørene i spillet som gir penger til World Food Program, så jo mer du spiller jo mer mat generer du.

4. For hele familien, samtidig:

Among Us har blitt svært populært under lockdown, og det er ingen grunn til at vi skal slutte å spille det. Dere er astronauter på et havarerende romskip. Det skumle er at én av dere har i oppgave å «drepe» de andre, og de andre må i felleskap finne ut hvem som er morderen.

 Among Us-illustrasjon.

Among us

5. For de turglade eventyrerne:

Vi har plukket ut to forskjellige apper, som hjelper deg med mye av det samme. Med Plant Snap og Map of Life kan du ta bilder av dyr og planter du går forbi. Appene gir deg navn på dyrelivet og plantelivet rundt deg, så slipper du å lure på om “den soppen” er giftig.

 Liten jente tar bilde av blomster med mobiltelefonen sin.

6. For de språkglade:

Duolingo er allerede veletablert som din beste venn om du skal lære deg et nytt språk. Det er ikke uten grunn, for denne appen er god, og får naturligvis plass på denne listen. Ikke glem at språk er gøy å lære sammen.

Trenger noen i familien mer data? Med FamiliePakka kan dere enkelt dele dataen som dere vil mellom familiemedlemmene!

7. For hele gjengen:

GooseChase er en fantastisk app som hjelper deg å lage en skattejakt, enten det er for familien, venner eller hele konfirmasjonsselskapet. Du kan selv legge opp jakten og deltakerne bruker mobilene sine i leteaksjonen.

8. For stjerneklare netter:

Night Sky er en stjernekikkert-app som kan inspirere kommende astrologer til å lære mer om verdensrommet. Når brukerne peker enheten sin opp mot nattehimmelen, vil de kunne se navnet på himmellegemer og annen nyttig informasjon om stjernehimmelen, rett på mobilen.

9. For middagen:

Planlegg middagen sammen med hele familien med SideChef. Appen gir deg forslag til måltider, spesielt tilpasset dine preferanser og hjelper deg også med handlelisten.

Det finnes mye gøy der ute for både store og små. Kos dere med litt felles skjermtid! Og husk at du alltid enkelt kan legge til litt ekstra data når det trengs på onecall.no.

Vår chatbot hjelper deg

Åpent

Kundeservice-chat UNO-chat