Dette er OneCall-Pernilles beste mobiltips for familien

Pernille Krogstad er tobarnsmor og en av våre flinke kolleger gjennom over et tiår! Som småbarnsmor og mobilentusiast har hun blitt spesielt god på å navigere kombinasjonen av familieliv og skjermbruk. Pernille har derfor samlet sine beste tips til familieaktiviteter på skjermen som er gøy for både store og små!

Se på TikTok sammen

Det kan være vanskelig som foreldre å bestemme når barna skal få begynne med sosiale medier. For Pernilles familie ble løsningen at de voksne i begynnelsen tar stor del i barnas aktiviteter på de forskjellige appene.

"Datteren min på ni er stor fan av TikTok og vi har mye moro med å se på dansefilmer og lære oss ulike danser sammen", sier Pernille ivrig.

Hun og familien bruker naturligvis telefonene mye til å få tak i hverandre. Men som tobarnsmor prøver hun og samboeren å være tilgjengelig for barna når de utforsker den digitale verden.

Samle hele familien på ett abonnement! Les mer om FamiliePakka her.

“Sønnen min på 12 har nylig fått tilgang til Snapchat, selv om det egentlig er litt tidlig siden Snapchat har 13 årsgrense. Neste år er det frie tøyler i sosiale medier for han, men vi synes det var greit at han kunne starte allerede nå, så han får en myk start. Vi merker jo at det snappes en del”, smiler Pernille.

Også hun og mannen er aktive telefonbrukere: 

“Jeg er jo mye på Instragram og ser på bilder og videoer og alt som er. Mannen min bruker YouTube mye, og følger med på podcaster.”

 Dame prater i telefonen utendørs

For Krogstad sin familie er løsningen å ta del i barnas mobilhverdag

Hører på lydbok felles

Selv om de bruker mobilen forskjellig, finnes det også mange apper som fører familien sammen.

“Det vi bruker alle sammen er Storytel. Vi kan ligge sammen og høre på lydbok når barna skal legge seg. Bøkene blir jo ofte enda bedre enn når man selv leser høyt, så det har vi alle glede av.”

Mobilen kan også være det som drar alle fire ut av huset.

“Vi har gått mange turer for å lete etter og fange Pokemon med Pokemon Go. Det var barna som begynte med det, men både jeg og samboeren har selv blitt Pokemon-trenere. Det fine er at barna hele tiden vil gå nye steder, for å få tak i forskjellige typer Pokemon. Det er veldig deilig når barna tar initiativ til å gå ut.”

Ny mobil? På onecall.no finner du både nye og nestenye telefoner

Og databruken, den styrer Pernille.

“Med OneCall sin familiepakke disponerer jeg 10GB som jeg deler på barna. Sønnen på 12 bruker gjerne mobilen litt mer enn dattera på ni, men jeg kan hver måned tilpasse datamengden. Ofte får gutten litt mer data å rutte med.”

Få kontroll på barnas databruk med FamiliePakka

 En hånd holder opp en mobiltelefon.

Pokemon Go har bidratt til flere timer i fellesskap for familien

Vurderer du å bytte?

Les flere artikler

Vår chatbot hjelper deg

Åpent

Kundeservice-chat UNO-chat