Teresie sykler fra Cape til Kapp – og alt finansieres gjennom mobilen

Se for deg at du skal hjem til Norge etter mange år i Cape Town. Du har ikke lyst til å ta den lange flyturen på grunn av klimaet, men hvilke andre muligheter har du fra Sør-Afrika til Norge?

Dette var problemstillingen Teresie Hommersand sto overfor da det var på tide å vende nesa nordover i 2017. Som et personlig klimaopprør bestemte hun seg for en rimelig alternativ reiserute hjem: Hun skulle sykle. Og hun sykler fortsatt, fire år senere!

Nå er hun på siste del av den lange reisen og befinner seg for tiden i Nord-Norge. Vi i OneCall heier på spennende historier og folk som har en drøm de gir alt for, og er derfor stolte av å kunne sponse Teresie med et mobilabonnement på den siste etappen fra kapp til kapp. Du kommer nemlig veldig langt med en sykkel og en mobil med god dekning.

Skal du ut på langreise? Sjekk hvilke fordeler du får hos OneCall!

Avhengig av vær-apper

Vi tok en prat med den driftige eventyreren da hun tok en hviledag og ventet på bedre vær hos en familie på Senja, for å snakke om siste innspurt og den utrolige reisen.

Ett år inn i den siste etappen vil Teresie fortsatt ikke sette en konkret sluttdato for eventyret. Turen har vært så rik på opplevelser og inntrykksfulle møter med mennesker at hun ikke kan tenke seg at den faktisk skal ta slutt.

Det er hele ni år siden hun sist var i hjemlandet og nå tar hun seg god tid til å virkelig oppleve den slående naturen Norge er kjent for. Hun beskriver det som litt absurd å være tilbake på norsk grunn og merker seg noen forskjeller. “Terskelen her er litt høyere for å slå av en prat med en fremmed”, innrømmer hun, men hun understreker at hun stadig møter på hyggelige folk langs veien. En annen ting hun har merket seg under siste etappen er hvor ofte hun må sjekke vær-apper. Når du bruker sykkel som eneste fremkomstmiddel – i Norge – spiller været en stor rolle.

– Skiftende byger og stiv kuling gjør at jeg er blitt helt avhengig av å sjekke yr.no hele tiden, sier hun og ler. 

Sjekk ut Teresie på Instagram for å følge med på den utrolige reisen hennes

 Foto: Teresie med sykkel og telt i en hule.

Teltplassen var ny hver dag, men dette må ha vært et høydepunkt? Teresie teltet i en hule med en fantastisk utsikt.

Strømmet musikk i Sahara

Frem til corona brøt ut var menneskelig kontakt en stor del av hverdagen til eventyreren. Hun innrømmer at planen var å telte ute i naturen hele veien, men allerede den første kvelden i telt skjønte hun at det ikke kom til å gå.

– Det var en helt irrasjonell frykt, men fantasien løp litt løpsk og jeg kjente at jeg hadde behov for å ha mennesker rundt meg for å føle meg trygg.

Hver kveld banket hun derfor på dører hos ukjente folk og spurte om å telte i hagen, og hver kveld fikk hun ja. Dette var livet hennes i flere år, gjennom mange land, og hun elsket det. Som Teresie sier selv; “Jeg ble invitert rett inn i stua til folk, rett inn i hverdagen”, og det er klart at slike møter setter dype spor. Avskjedene i de tusen hjem ble tårevåte, selv etter kun én dag sammen.

Med mobiltelefonen som navigatør fant hun frem til et nytt hjem hver natt. Dette ble det dessverre en slutt på da coronaen kom og snudde alt på hodet. Teresie befant seg i Østerrike da verden virkelig stengte ned, og plutselig var det ikke lenger mulig å søke ly i fremmede hjem. Hun måtte tenke nytt og løsningen ble å søke ly i teltet bak skur, låver og andre småbygg.

– Pandemien tvang meg til å faktisk møte frykten min om å sove alene i naturen, og selv om det var hardt en periode klarte jeg å vende meg til det. Nå sover jeg alene i telt hele tiden og det er ikke lenger et problem!

Hvordan hun i det hele tatt kom seg hele veien til Europa fra enden av Afrika, er en fin historie. Teresie hadde bestemt seg for å sykle, men hvordan finansierer man en fire år lang sykkeltur? Svaret ble mobilen. Teresie var kreativ og fant ut at hun kunne skrive artikler om turen, men uten PC måtte alle ord skrives fra mobiltelefonen.

Les Teresies beste mobiltips til langturen!

Artikkelen fortsetter under bildet.

 Teresie med sykkel foran Trollstigen.

Trollstigen er alltid et vakkert skue. Det er ikke vanskelig å forstå at Teresie måtte legge inn et stopp her.

Mobilen har vært en viktig del av hele reisen, både for å finansiere turen gjennom skrivejobber, for å finne veien, for å kunne kommunisere med mennesker – men en sjelden gang også for ren hygge.

– Jeg har stort sett hatt god dekning uansett hvor i verden jeg har vært. Det mest overraskende var kanskje at jeg klarte å streame musikk under stjernehimmelen i Sahara.

Den gamle Huaweien sang virkelig på siste verset da hun krysset grensa i fjor, men frem til dette hadde den vært med henne gjennom hele 23 land. Da hun syklet inn i Norge hadde hun også behov for et nytt abonnement, og da var det vi i OneCall ble hennes nye mobilleverandør.

– Det var ingen tvil om at vi ønsket å støtte Teresie på den siste etappen hennes. Vi synes sykkelprosjektet er utrolig inspirerende og bidrar mer enn gjerne til at hun kan fortsette å dokumentere alt hun opplever på turen, forteller markedssjef Trine Norheim Rake i OneCall.

Visste du at OneCall har dekningsgaranti? Les mer her.

 Verdenskart med bilde av Teresie.

Dette er Ruten Teresie har planlagt for turen. Nå befinner hun seg nokså langt oppe på den røde linjen.

Nakensykling som oppvarming

Vi har vel alle hørt om de utallige timene folk trener til birken, Oslo Maraton eller Vasaloppet. Hvor mye trening og oppvarming trenger du da for en fire år lang sykkeltur? Ingenting, i følge Teresie. De eneste forberedelsene hun gjorde i forkant var å delta på “World Naked Bike Ride” i Cape Town. Et nakensykkelritt for å promotere mindre bruk av fossile brennstoff og kroppspositivisme.

Kanskje er det derfor anslaget om å bruke halvannet år på turen ikke traff spikeren på hodet. Da hun satt seg på sykkelsetet og rullet ut av Cape Town i 2017 anslo hun at det ville ta i underkant av to år å komme til Norge. Men raskt tok turen og opplevelsene overhånd og det ble viktigere å leve i nuet enn å haste hjem.

De fleste av oss ville nok klamret oss til telefonen, og oppdatert våre kjære for hvert tråkk på pedalen. Det gjør ikke Teresie. Hun innrømmer at hun ikke alltid har villet fortelle venner og familie akkurat hvor hun har befunnet seg, for da føler hun seg mindre fri. På samme måte vil hun ikke sette føringer for når sykkeleventyret skal være over. Forsiktig anslår Teresie at hun nok er fremme før jul. Uansett når det siste tråkket tas, er vi i OneCall med og heier på henne hele veien.

Hold deg oppdatert på våre tilbud på OneCall.no!

 Teresie sykler i fjellandskap.

Turen har tatt Teresie gjennom mang et landskap, terreng og værforhold. Her ser vi en av de roligere dagene, men det har det ikke alltid vært.

Vår chatbot hjelper deg

Åpent

Kundeservice-chat UNO-chat