Triksene som gjør mobilhverdagen litt enklere

Lær enkle knep for enda mer glede og utbytte av mobiltelefonen din. Her er funksjoner du ikke visste om, triksene som gjør deg mer effektiv, og hvordan du legger inn viktig informasjon for nødsituasjoner.

For deg som liker å være effektiv

⚡️ Finn appen lynraskt
Enten du er litt ustrukturert eller bare har utrolig mange apper: Vi elsker dette trikset! På iPhone kan du "dra ned" med fingeren midt på hjemskjermen for å søke etter apper. På Android sveiper du nedenfra og opp. Så slipper du å bla frem og tilbake i evigheter for å finne apper du bare bruker en gang i blant! 

⚡️ Favoritt-tipset for oss med pølsefingre
Vi har alle vært der.. Du feilstaver et ord og tenker at det er fort gjort å rette det opp, men du bruker mye lengre tid på å plassere tekstmarkøren riktig enn å bare slette ordet og skrive det på nytt. Ikke nå lenger! Trykk og hold litt hardere tastaturet, teksten eller mellomromstasten for å flytte markøren raskt og enkelt dit du vil ha den.

⚡️ Et sekund her og et sekund der...
Enkelte ting skriver du oftere enn andre, for eksempel adressen eller e-posten din. Spar tid ved å legge inn dine egne snarveier, for eksempel kan ## være kortnummeret ditt, ONH om navnet ditt er Ola Nordmann Hansen eller @@ e-postadressen. Kun kreativiteten setter grenser for effektiviteten! 


iPhone: Innstillinger – Generelt – Tastatur – Teksterstatning.
Android: Innstillinger - Generell styring - Tastatur-innstillinger - Flere skrivealternativer - Tekstsnarveier 
 

Legg inn snarveien, og se magien skje neste gang du skriver en SMS eller bestiller noe på nett.

Triksene som "outsmarter" de rundt deg

💡 Angrefunksjonen du ikke visste om
H
er er trikset som fikser det man angrer på at man gjorde! Når du fjerner for mye tekst eller limer inn noe du ikke vil ha der allikevel, kan du enkelt og greit riste på iPhonen for å angre handlingen. 

💡 Ikke scroll deg ihjel 
H
ar du scrollet deg laaaangt ned på en side og vil fort til toppen igjen? Trykk øverst på skjermen, for eksempel på klokka, så spretter du opp til toppen raskere enn du kan si "krampe i tommelen".

Slik blir du ferieklar

☀️ Lagre viktige numre som nye kontakter

Det er greit å vite at 112 kan brukes både i Norge og EU hvis uhellet mot formodning skulle være ute. Alarmnummeret til forsikringsselskapet ditt og veihjelpselskaper er andre nyttige nummer å ha lett tilgjengelig på mobilen.
☀️ Ta med nødproviant

Energibar og en flaske vann er kjekt å ha i sekken på tur i tilfelle du blir sulten, men har du husket nødproviant til mobilen din også? Tipsene under er ganske ubrukelige uten batteri, så pass på å pakke med en full-ladet nødlader også.

☀️ Mørkredd? Lag din egen campinglykt 

Enten du er på telttur eller strømmen plutselig går på hytta, er dette trikset genialt når du trenger litt ekstra (hyggelig) lys. Sett en flaske med vann oppå mobil-lommelykten for umiddelbar effekt.  

☀️ Senk skuldrene med offline-kart 

Med et OneCall-abonnement har du heldigvis mye data inkludert som kan brukes i Norge og hele EU, og du trenger dermed ikke bekymre deg for høye datakostnader når du bruker GPS på ferie. Litt verre kan det bli hvis du befinner deg utenfor EU eller i et område uten internett. Da er det greit å vite at de fleste kart-apper lar deg laste ned kartene offline før reisen. 

☀️ Løsningsorientert høyttaler
Har du ikke en høyttaler for hånden kan et glass gjøre sammen nytten. Putt mobilen i glasset med høyttaleren ned og syng for full hals (på eget ansvar!). Er du opptatt av lydkvaliteten anbefaler vi heller en av høyttalerne i nettbutikken. Urbanista Sydney får plass i lomma!

☀️ Ta selfies med volumknappen

Vi har vel alle prøvd å ta et fint gruppebilde og fått en giga-arm i bildet når den med lengst lemmer må trykke på utløserknappen. Et triks som gjør det lettere å holde mobilen langt fra kroppen samtidig som du tar bilde, er å bruke volumknappene som utløser. Har du hodetelefoner med ledning skal det også fungere å trykke på volumknappene på ledningen for å ta bildet.

Forbered mobilen for nødsituasjoner

🚨 Legg inn nødinformasjon og nødkontakter
I Helse-appen på iPhone kan du legge inn medisinsk nødinformasjon som allergier og medisinske tilstander, samt nødkontakter. Husk å huke av på "Vis på låst skjerm", da får helsepersonell tilgang til informasjonen uten låsekoden.

Har du en Androidmobil åpner du innstillinger og legger til medisinsk info og nødkontakter under nødinformasjon. Informasjonen finner du ved å sveipe opp på låst skjerm og velge "nødinformasjon".

Bonustips! Finner du en mobil ute kan du se om det ligger informasjon under nødinfo og dermed få kontakt med noen som kjenner eieren.

🚨 Alarm og nødanrop på telefonen

Trykk og hold inne låseknappen på siden/toppen og volum ned-knappen for å aktivere en høy alarm og automatisk anrop til 112. Har du lagt inn nødkontakter i Helse-appen får disse tilsendt posisjonen din også. På noen telefoner trenger du kun å holde låseknappen inne.

Vår chatbot hjelper deg

Åpent

Kundeservice-chat UNO-chat